Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρίκαλα: Οι μαθητές λυκείου που πηγαίνουν με υποτροφία στις ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Λυμπίκης από το 4ο Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και η Ελευθερία Σίμου από το 5ο Λύκειο Τρικάλων…

θα μεταβούν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, καθώς επιλέχθηκαν από τους 90 Τρικαλινούς μαθητές και μαθήτριες που υπέβαλλαν αίτηση και έλαβαν υποτροφία για δύο προγράμματα: Το Ben Franklin και το EducationUSA Academy. Μάλιστα, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong, συνάντησε τους δύο μαθητές και τις οικογένειές τους, στο δημαρχείο Τρικκαίων. Παρόντος του δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, συζητήθηκαν ποικίλα θέματα και η κ. Fong συνεχάρη τους δύο μαθητές. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία των συνεχών θετικών μηνυμάτων που εκπέμπουν οι Τρικαλινοί μαθητές, σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αλ. Λυμπίκης θα μεταβεί στο Wake Forest University, στη Βόρεια Καρολίνα, για τέσσερις εβδομάδες, με το πρόγραμμα Ben Franklin, και θα συναντήσει μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Η Ελ. Σίμου θα μετάσχει στο πρόγραμμα EducationUSA Academy, σε άλλο πανεπιστήμιο, επίσης για τέσσερις εβδομάδες, για εκπαιδευτικά προπαρασκευαστικά μαθήματα.

Οι μαθητές που επελέγησαν για τις υποτροφίες έστειλαν τα βιογραφικά τους μαζί με άλλους 90 μαθητές από τα Τρίκαλα. Ακολούθησε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον μορφωτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ, όπου η αξιολόγηση αφορούσε την προσωπικότητα των μαθητών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε