Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρίπολη: Παγωνιά σε μια πόλη... σκουπιδότοπο!

Τρίπολη: Παγωνιά σε μια πόλη... σκουπιδότοπο!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2012 | 11:14
Πρώτη δημοσίευση: 30.01.2012 | 11:05

Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια στην πόλη της Τρίπολης, αφού για περισσότερο από μία εβδομάδα, δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων και συλλέγονται μόνο οι κάδοι που βρίσκονται κοντά σε σχολεία κι ευπαθείς χώρους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών σταμάτησε, όταν η χωματερή του δήμου στη θέση Πλάτωμα έκλεισε με δικαστική απόφαση, που επιβάλλει άμεσο κλείσιμο του ΧΑΔΑ και πρόστιμο ύψους 5.900 ευρώ για κάθε ημέρα απόθεσης σκουπιδιών. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε, ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύλλογος μιας συνοικίας της Τρίπολης, της περιοχής Φιλικών που βρίσκεται σχετικά κοντά στη χωματερή. Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου είναι και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον δήμο Τρίπολης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, δεν θέλησε να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση, ενώ με δηλώσεις του τόνισε ότι ''θα σεβαστούμε την νομιμότητα'' .

Το θέμα των σκουπιδιών αποτελεί αντικείμενο συζήτησης απόψε το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο καλείται να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του δήμου σχετικά με την απόθεση των απορριμμάτων, αλλά κι αν θα ασκήσουν ένδικα μέσα για να αντικρούσουν την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο