Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρίπολη: Πλημμύρισε το νοσοκομείο, σπίτια και καταστήματα – Σοβαρά προβλήματα στην εθνική οδό!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Καρλής δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε πολλά σημεία της πόλης και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια και να μην κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητα χωρίς λόγο.

H ισχυρή χαλαζόπτωση και οι σφοδρές καταιγίδες στο οροπέδιο της Μαντινείας, ξεκίνησε στις 14.00 το μεσημέρι κι δημιούργησε έντονα προβλήματα στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου.

Με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, από το ύψος του Αγίου Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου κι ως την Κερασίτσα όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ αυτοκίνητα έχουν μείνει στο δρόμο.

Ακόμα και στην εθνική οδό Τρίπολης – Βυτίνας λίγο μετά την Τρίπολη τα νερά έχουν πλημμυρίσει το δρόμο και δεν περνούν ούτε πεζοί, ούτε κι αυτοκίνητα. Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί μέσα στην Τρίπολη, όπου αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν γεμίσει με νερά.

Χείμαρρος στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά, έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις. Επίσης πρόβλημα υπάρχει στον περιφερειακό της πόλης όπου έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι.

Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, λίγο πριν το χωριό του Στενού όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων. Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό. Νερά έχουν μπει και στο νοσοκομείο Τρίπολης, στο σαλόνι του 4ου ορόφου και στα εξωτερικά ιατρεία.

Ο πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος ενημέρωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στο γήπεδο της ομάδας, στον αγωνιστικό χώρο και πως έχουν εισχωρήσει νερά στα αποδυτήρια. Προβλήματα υπάρχουν και στο αθλητικό κέντρο του δήμου Τρίπολης, όπου έχουν πλημμυρίσει τα αποδυτήρια και το μηχανοστάσιο στο κολυμβητήριο.

Στο Λεωνίδιο η σφοδρή θαλασσοταραχή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο λιμάνι της Πλάκας, καθώς έχουν υποχωρήσει τρία τμήματα του κυματοθραύστη και δεν φαίνεται ο φάρος, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης.

Εν τω μεταξύ  με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός μιας οικογένειας, στο χωριό Στενό επί της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Άργους.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Καρλής δήλωσε ότι συνεργεία του δήμου βρίσκονται σε πολλά συμβάντα και έχουν σταλεί συνεργεία να ανοίξουν τις καταβόθρες, γιατί δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν τα νερά.

Στην Καλαμάτα θυελλώδεις άνεμοι βούλιαξαν δύο βάρκες στο λιμάνι και έπεσαν αρκετά δένδρα. Στο Λεωνίδιο Κυνουρίας έχει πλημμυρίσει το ποτάμι και υπάρχει πρόβλημα στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ηλεία: Οργή, φόβο και καταστροφές αφήνει η βιβλική καταστροφή-Δείτε βίντεο!

Αχαϊα: Οι θυελλώδεις άνεμοι ”ξεκόλλησαν” ακόμη και μπαλκόνια!

Χανιά: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρα και έκοψε καλώδια της ΔΕΗ!


Πτολεμαϊδα: Κλειστά αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί!


Στερεά Ελλάδα: Μετά την χιονοστιβάδα, ήρθε και νέα χιονόπτωση – Δείτε το βίντεο!


Ξάνθη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής απ’τις πλημμύρες!

Νέα επιδείνωση του καιρού – Που θα σκάσουν οι μετεωρολογικές “βόμβες”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε