Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη-Πήγαν και κατέστρεψαν το κανόνι του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν και τον τάφο του Δημήτρη Υψηλάντη, ενώ κατέστρεψαν και μια ελληνική σημαία…

Αρκετά φαινόμενα βεβήλωσης μνημείων σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Ναυπλίου. Άγνωστοι έσπασαν το σταυρό από την κορυφή του ταφικού μνημείου του Δημήτρη Υψηλάντη στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, τον οποίο τυχαία βρήκαν κάτοικοι της πόλης στον κήπο που το περιβάλλει.

Ακολούθησε στο ίδιο σημείο η καταστροφή του ιστού της ελληνικής σημαίας, ενώ σημειώθηκε και τρίτο κρούσμα, με την απόπειρα κλοπής ενός κανονιού από την Πλατεία Κολοκοτρώνη όπου άγνωστοι το αποκόλλησαν από τη βάση του αγάλματος του Γέρου του Μοριά, όμως δεν κατάφεραν να το πάρουν.

Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, είπε ότι ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και με δηλώσεις του, αφού καταδίκασε τη βεβήλωση των μνημείων, σημείωσε πως «πρόκειται για πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαγράψουν τον ιστορικό ρόλο τους».

Ο κ. Αναγνωσταράς πρόσθεσε: «Εκφράζω την οργή και την αγανάκτησή μου και καλώ όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και τους δημότες, σε επαγρύπνηση ώστε να περιφρουρήσουμε τα μνημεία της πόλης μας που αποτελούν την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε