Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ από δρόμους και καταστήματα που μετατράπηκαν σε Λίμνες στην Πατρών-Πύργου

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως κάθε φορά που θα φυσήξει έστω και λίγο, η θάλασσα μπαίνει μέσα στα σπίτια τους και τα καταστήματά τους.

Η παλιά εθνική οδός Πατρών-Πύργου έχει μετατραπεί σε λίμνη στο ύψος του Κόκκινου Μύλου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα να έχει διακοπεί για περισσότερη από μία ώρα.

Αιτία ήταν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι παρέσυραν το νερό της θάλασσας στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα το νερό σε κάποια σημεία να ξεπερνάει τους 20 με 25 πόντους.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Μάλιστα, από τους ανέμους και τη θάλασσα, πλημμύρισαν πολλά καταστήματα που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, καθώς και σπίτια, ενώ το σημείο σημαίνει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς το νερό παρέσυρε τραπέζια, καρέκλες, ξύλα, κούτσουρα και βράχια και τα έριξε στο οδόστρωμα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως τα νερά έμπαιναν από την είσοδο των καταστημάτων και παρασέρνοντας τα πάντα, έβγαιναν από την πίσω πλευρά των μαγαζιών.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο προκλήθηκε πανδαιμόνιο, όταν διερχόμενοι οδηγοί πατούσαν με τα αυτοκίνητά τους, τραπέζια και καρέκλες, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να έρχονται στην κυριολεξία στα χέρια με τους καταστηματάρχες που έβλεπαν τις περιουσίες τους πλημμυρισμένες και κατεστραμμένες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την χαοτική αυτή κατάσταση περιγράφει στο NewsIt ο κ. Ευθύμιος Ανδριόπουλος, καταστηματάρχης και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος καταγγέλλει με οργή τη δημοτική αρχή για αδιαφορία και αδράνεια, ενώ κάνει λόγο για κακοτεχνίες στο νέο λιμάνι, που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση.

Όπως καταγγέλλει στο NewsIt ο κ. Ανδριόπουλος δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο για να εμποδίζεται το νερό της θάλασσας, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει και φυσάει έστω και λίγο, τα πάντα στον παραλιακό δρόμο να πλημμυρίζουν. Ο ίδιος φανερά εκνευρισμένος δηλώνει πως ο ίδιος είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τον δήμο, αλλά ο δήμος τους αφήνει στο έλεος της κακοκαιρίας κάθε φορά.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο καταστηματάρχης Ευθύμιος Ανδρικόπουλος:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορινθία: Η θάλασσα ”ρούφηξε” την παραλία και απειλεί τα σπίτια!
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε