Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βοιωτία: 12 άτομα έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ!

Βοιωτία: 12 άτομα έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.05.2010 | 18:29
Πρώτη δημοσίευση: 22.05.2010 | 18:03

H σπείρα έκλεβε χάλκινα καλώδια και τα πουλούσε - Ευθύνεται για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας...

Όπως διαπιστώθηκε, δράστες είναι 8 Πακιστανοί και 4 τσιγγάνοι. Όλοι μαζί τον τελευταίο μήνα, είχαν συστήσει μια καλά οργανωμένη σπείρα που έκλεβε χάλκινα καλώδια του ΟΣΕ και στη συνέχεια τα πουλούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 17 Μαϊου, έκοψαν καλώδια 600 μέτρων με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για 15 λεπτά επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία εξάρθρωσε τη σπείρα σταδιακά: στις 16 Μαϊου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε., στη Λιβαδειά, εντοπίστηκε ύποπτο αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι 5 Πακιστανοί που επέβαιναν όχι μόνο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, αλλά στα ρούχα τους υπήρχαν μουτζούρες από τα καλώδια που μετέφεραν. Λίγο αργότερα αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι είχαν κρύψει σε αυτοσχέδια κρύπτη, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, καλώδια 380 μέτρων.
 
Δύο μέρες αργότερα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας άλλοι 3 Πακιστανοί. Με τον ίδιο τρόπο: εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο να κόβουν βόλτες γύρω από τη σιδηροδρομική γραμμή και κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου, βρέθηκαν χειροκίνητοι κόφτες μετάλλων και καλώδια που είχαν κλέψει.

Στις 20 Μαϊου έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας και οι 4 τσιγγάνοι της σπείρας. Οι συλληφθέντες αποκάλυψαν ότι πουλούσαν τα καλώδια σε μάντρες έναντι 4€/κιλό. Να σημειωθεί ότι τα καλώδια που βρέθηκαν αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους του ΟΣΕ.

Πλέον τα 12 μέλη της σπείρας θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο