Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βοιωτία: Με χειροπέδες δύο Αλβανοί γιατί… είχαν ρημάξει το σύστημα της ΔΕΗ στις κλοπές!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 29 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεβαν συστηματικά καλώδια χαλκού από το Δίκτυο της Δ.Ε.Η. που εξυπηρετεί αρδευτικά έργα του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας.

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, τρεις περιπτώσεις κλοπής καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. και αρδευτικά αντλιοστάσια του Δήμου Ορχομενού
Κατασχέθηκαν τρεις μεταλλικοί κόφτες και καλώδια χαλκού βάρους 200 κιλών, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στη ΔΕΗ και τον Δήμο φτάνει τις 44.000 ευρώ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί, χθες το πρωί, εντόπισαν ένα ΙΧ μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι δύο αλλοδαποί, να κινείται σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Ορχομενού και το ακινητοποίησαν για να το ελέγξουν.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου:

Εννέα αυτοσχέδιες κουλούρες αποκομμένων καλωδίων χαλκού συνολικού βάρους 200 κιλών,
έξι συναρμολογούμενοι ράβδοι, όπου στην άκρη του ενός υπήρχε γάντζος για να είναι ευχερέστερη, με κατάλληλη γείωση, η αποκόλληση των καλωδίων χαλκού από τους μετασχηματιστές (τηλεσκοπικό κοντάρι),
τρεις μεταλλικοί κόφτες καλωδίων και ένα ζεύγος γαντιών.

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες το χρονικό διάστημα από 14-02-2013 έως και 17-02-2013, βραδινές ώρες,έκλεψαν καλώδια χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. και αρδευτικά αντλιοστάσια του Δήμου Ορχομενού στις θέσεις Ακόντιο, Κερατοβούνι και Αραποχώρι Βοιωτίας.

Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε ακόμα:

Λάρισα: Απατεώνας πήρε από ηλικιωμένο 20.000 ευρώ τάχα για… φόρο ακινήτου

Ορεστιάδα: Έβγαινε από τη χώρα με 331 λαθραία πούρα στο αυτοκίνητο!

Βρέθηκε το αυτοκίνητο των ληστών του Βελβεντού;

Μυτιλήνη: Μπήκε σπίτι με τα παιδιά και βρήκε νεκρή τη γυναίκα του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε