Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Βοιωτία: Σχέδιο δράσης για την εξυγίανση του Ασωπού – Οι κινήσεις του Κώστα Μπακογιάννη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη βούληση του για οριστική επίλυση του προβλήματος του Ασωπού, επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε συνάντηση στη Λιβαδειά…

όπου ανακοινώθηκε το πλαίσιο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων παρόντος και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην «οριστική επίλυση ενός τεράστιου κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού προβλήματος, του Ασωπού» όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαρκές «περιβαλλοντικό έγκλημα» που συντελείται στη Βοιωτία, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την τοπική οικονομία.

Στο σχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο κ. Μπακογιάννης περιλαμβάνονται δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ ζητά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους κατάθεση προτάσεων επί του σχεδίου έως τις 15 Οκτωβρίου, ώστε σύντομα να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Στη συνάντηση εκτός του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων της περιοχής

«Η λέξη ”Ασωπός” είναι συνώνυμη της περιβαλλοντικής ρύπανσης» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι «όσο παραμένει το πρόβλημα ακυρώνεται κάθε προοπτική ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης». «Η οικονομία και η κοινωνία της Βοιωτίας βρίσκεται σε έναν παρατεταμένο μαρασμό. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς, διαπιστώνοντας «έλλειμμα πολιτικής βούλησης και ρεαλιστικού σχεδιασμού» για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε οι προτάσεις της Περιφέρειας στηρίζονται στο τρίπτυχο «Επιχειρηματικότητα -Υγεία – Περιβάλλον» και αποσκοπούν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος και την καταπολέμηση του προβλήματος, στη «ρίζα» του», ενώ στους τρεις βασικούς άξονες του σχεδίου περιλαμβάνονται το Επιχειρηματικό Πάρκο, το Παρατηρητήριο Υγείας, το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Ασωπού και το εν εξελίξει Βιομηχανικό και Περιβαλλοντικό Μητρώο της περιοχής.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε