Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βοιωτία: Συνελήφθη επιχειρηματίας που χρησιμοποιούσε επικίνδυνα υλικά

Βοιωτία: Συνελήφθη επιχειρηματίας που χρησιμοποιούσε επικίνδυνα υλικά

Η εταιρεία του λειτουργούσε παράνομα, χωρίς να διαθέτει άδεια για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το Σάββατο στα Οινόφυτα. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών και την παραγωγή ανοδίων και η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης σχετικά με προβλήματα υποβάθμισης και ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της εταιρείας.

Παρουσία Εισαγγελέα και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου έγιναν έρευνες στην εταιρεία, όπου στον προαύλιο χώρο διαπιστώθηκε η αποθήκευση υλικών, εκτεθειμένων σε καιρικές συνθήκες, τα οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με συνέπεια τη δημιουργία κινδύνων ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Έπειτα, διαπιστώθηκε εντός της εγκατάστασης η παράνομη λειτουργία φούρνου τήξης, στο οποίο διοχετεύονταν υποπροϊόντα συσσωρευτών με σκοπό την παραγωγή μολύβδου. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνέταξαν Έκθεση Αυτοψίας, έλαβαν δείγματα των υλικών και φωτογραφίες, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και παραπομπής του φακέλου στην Εισαγγελία για την περεταίρω διερεύνηση.

Σε βάρος του 60χρονου επιχειρηματία σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε