Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: ”Εμφύλιος” σε σχολείο για τα μαθήματα προσφυγόπουλων – Άγριος καυγάς γονέων!

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Οι γονείς δύο σχολείων που συστεγάζονται έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τα μαθήματα προσφυγόπουλων. Λίγο έλειψε να πέσει ξύλο…

Θυελλώδεις αντιδράσεις από γονείς του 3ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας που συναυλίζεται με το 9ο, στο οποίο θα δημιουργηθεί τάξη υποδοχής για πρόσφυγες, στη χθεσινή ενημερωτική συνέλευση που συγκλήθηκε στο σχολικό συγκρότημα, ενόψει της φοίτησης στο σχολικό συγκρότημα 20 προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Μόζα. Γονείς του 9ου και γονείς του 3ου λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια, κινούμενοι απειλητικά ο ένας εναντίον του άλλου, ενώ δεν έλειψαν βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, όπως «φασίστες», «ρατσιστές» και «αλήτες». Οι πρώτοι –οι του 9ου- εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους, θετικοί στην υποδοχή των προσφυγόπουλων, οι δεύτεροι – οι του 3ου- έχουν τις ενστάσεις τους και αντιδρούν, κυρίως για το γεγονός ότι δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση και ήρθαν προ ειλημμένων αποφάσεων.

Την αρχική ενημέρωση έκανε η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων στη Μαγνησία, Μάγδα Βίτσου, αναφέροντας ότι στο σχολείο θα φοιτήσουν 20 προσφυγόπουλα, ηλικίας 6 έως 12 ετών, που θα παρακολουθούν μαθήματα από τις 3:15 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Υποστήριξε ότι ο αριθμός ίσως διαφοροποιηθεί δεδομένου ότι αρκετές οικογένειες έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου σε άλλες χώρες ή πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες δομές. Η ίδια υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για την ένταξη των μαθητών στη σχολική κοινότητα είναι ο εμβολιασμός των παιδιών. Διαβεβαίωσε ότι το σύνολο των παιδιών έχουν εμβολιαστεί στις 24 Οκτωβρίου και ότι η ίδια έχει ελέγξει τις καρτέλες υγείας τους.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις καταγράφτηκαν ενώ το λόγο είχε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πτυχές που ερευνήθηκαν πριν γίνουν προτάσεις για τη λειτουργία τάξης υποδοχής σε σχολικές μονάδες της περιοχής: να είναι όμορο, να υπάρχει θετικό κλίμα. «Πώς τα λέτε αυτά; Μας ρωτήσατε; Πού βλέπετε εσείς θετικό κλίμα; Επειδή σας απέρριψε το Σέσκλο ήρθατε εδώ. Δεν είμαστε χαζοί και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον κρατικό μηχανισμό», διαμαρτύρονταν σε έντονο ύφος γονείς του 3ου Δ.Σ.

«Τι φοβάστε δηλαδή; Μην κάνετε σαν όχλος», απάντησε γονιός από το 9ο που χαρακτήρισε αντιδρώντες γονείς από το Σέσκλο «φασίστες και ρατσιστές που έδιωξαν τα παιδιά». Όταν η εκπρόσωπος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παιδίατρος, Ιουλία Νησιώτου επιχείρησε να καθησυχάσει τους γονείς που φοβούνται υγειονομικούς κινδύνους, ακούστηκαν ακραίες απόψεις: για ασθένειες όπως μηνιγγίτιδα και φυματίωση εξαιτίας των οποίων έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία, ενώ κάποιοι πρότειναν να κλείνουν οι βρύσες του σχολείου αλλά και οι τουαλέτες «που ανήκουν στο 3ο» και οι πρόσφυγες μαθητές να πηγαίνουν στην τουαλέτα του διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου,

taxydromos.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε