Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Η άγνωστη ιστορία του 27χρονου Έλληνα που κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές της Ολλανδίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έφυγε με την οικογένειά του από την Ελλάδα και άφησε πίσω την οικονομική κρίση. Το εστιατόριο που άνοιξε με τη μητέρα και τον πατέρα του, τον έκανε διάσημο…

Στα έδρανα του ολλανδικού κοινοβουλίου είναι πολύ πιθανό να κάθεται, από τις 16 Μαρτίου, ένας 27χρονος από τον Βόλο. Πρόκειται για τον Σταύρο Θεοχάρη, ο οποίος είναι υποψήφιος στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου, με το κόμμα “Hero Brinkman-Ondernemers Partij” και μάλιστα στην τιμητική έβδομη θέση στη λίστα του κόμματος.

Ο Σταύρος Θεοχάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Στα 13 του χρόνια έφυγε μαζί με την οικογένειά του για την Ολλανδία και σήμερα δραστηριοποιείται, στη Χάγη, μαζί με την οικογένειά του που διατηρούν ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια της πόλης. Ο νεαρός Σταύρος Θεοχάρης δεν αποχωρίστηκε ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του, αφού δύο μήνες κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τον Βόλο για να δει συγγενείς και φίλους.

Ο 27χρονος Έλληνας, παράλληλα με τη δραστηριότητά του στην οικογενειακή επιχείρηση στη Χάγη, σπουδάζει Νομική, ενώ “το μικρόβιο” της πολιτικής τον οδήγησε τα τελευταία χρόνια να ασχοληθεί με το κόμμα “Hero Brinkman-OndernemersPartij” στη νεολαία του οποίου είναι πρόεδρος. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο αρχηγός του κόμματος, αναζητώντας φρέσκα πρόσωπα για να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος, του πρότεινε να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της χώρας και έτσι το αποφάσισε, αφού το συγκεκριμένο κόμμα εκπροσωπεί τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους.

«Για μένα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και ταυτόχρονα μία πρόκληση και πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα και αυτό θέλω να κάνω: να αποκτήσουμε εμείς οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες φωνή στη Βουλή. Η εμπειρία είναι πράγματι συναρπαστική» δήλωσε ο Σταύρος Θεοχάρης, με τον οποίον επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Χάγη. Ο νεαρός Βολιώτης είπε ακόμα ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν την ολλανδική πολιτική σκηνή, αν και το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι εκλογές στη χώρα.

Για τον Σταύρο Θεοχάρη το κίνητρο προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική ήταν η θέλησή του να βοηθήσει την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν οι γονείς του, και κατ’ επέκταση όλους τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που πασχίζουν να σταθούν στα πόδια τους και να ανταγωνιστούν τους κολοσσούς και τις πολυεθνικές.

«Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες ολλανδικές βουλευτικές εκλογές έχει να κάνει με την ταύτισή μου με τις θέσεις ενός νέου κόμματος, που -με εξαίρεση ένα άτομο που έχει την πολιτική εμπειρία- αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται με μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαι σίγουρος πως το “Hero Brinkman-Ondernemers Partij” μετά τις 15 Μαρτίου θα βρίσκεται στην ολλανδική Βουλή και θα ανταμειφθεί η σκληρή δουλειά όλων» ανέφερε ο Σταύρος Θεοχάρης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε