Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Νεκρή η παιδίατρος Αθηνά Ξαϊδάρα – Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της!

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Ένας ξαφνικός πόνος ήταν όπως αποδείχθηκε η αρχή του τέλους για την αγαπητή παιδίατρο. Εφυγε από τη ζωή…

σε ηλικία 63 ετών η γνωστή Βολιώτισσα παιδίατρος -όχι μόνο στη Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα- Αθηνά Ξαϊδάρα, διευθύντρια του ΕΣΥ, Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή προχθές στις 10 το βράδυ. Νοσηλευόταν επί σαράντα μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στον Ερυθρό Σταυρό με σημαντικό πρόβλημα υγείας. Δυστυχώς, παρά τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η άτυχη 63χρονη αισθάνθηκε πόνο στο στομάχι πριν σαράντα μέρες και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη. Διέμενε στην Αθήνα από ηλικία 18χρονών. Μετά την αποφοίτησή της από το παλιό Ελληνογαλλικό Σχολείο σπούδασε στην πρωτεύουσα, όπου γνώρισε το σύζυγό της Σωτήρη Παγώνα και έζησαν μόνιμα εκεί.

Από το γάμο της απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και τη Μάρα. Διατηρούσε πάντοτε δεσμούς με το Βόλο, τον οποίο αγαπούσε και επισκεπτόταν τακτικά. Το πατρικό της σπίτι ήταν στο κέντρο της πόλης στην Κουμουνδούρου. Ήταν κόρη του Γιάννη Ξαϊδάρα εμπόρου.

Στην Α’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών άρχισε να εργάζεται το ’85. Από τότε μέχρι και σήμερα παρέμενε μάχιμη παιδίατρος. Άνθρωποι που την γνώρισαν λένε ότι έχει εξετάσει εκατομμύρια παιδιά. Η 63χρονη από το 2000 ασχολούταν με σπάνια νοσήματα. Η βασική της ενασχόληση ήταν τα λυσοσωμικά. Η οικογένειά της είναι συντετριμμένη από την απώλεια. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017 στις 3.30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιμητηρίου Παπάγου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε