Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βόλος: Πέθανε ο Δημοσθένης Βουβαλούδης – Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ για τον διάσημο γιατρό!

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης κατάγονταν από το Μεγάλο Μοναστήρι Φθιώτιδας όμως σε πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε στο Βόλο, όπου έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του…

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα σε ηλικία 87 χρόνων ο γιατρός Δημοσθένης Βουβαλούδης. Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης διατέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις αρχές του ’90, ενώ ήταν ιδιοκτήτης της γνωστής κλινικής Βουβαλούδη στην οδό Κουταρέλια. Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης κατάγονταν από το Μεγάλο Μοναστήρι Φθιώτιδας όμως σε πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε στο Βόλο προκειμένου να φοιτήσει στο εξατάξιο γυμνάσιο. Πέρασε στην Ιατρική και συνέχισε στη Γερμανία προκειμένου να πάρει το διδακτορικό του στη Χειρουργική.

Πετυχημένος χειρουργός, λειτούργησε στο Βόλο μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Βαρδούλη την πρώτη χειρουργική κλινική στην οδό Τοπάλη με Ερμού για πολλά χρόνια. Από το 1976 και έχοντας πλέον καθιερωθεί ως ένας διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα του, αποφασίζει να ανοίξει περισσότερο τα φτερά του, ιδρύοντας μόνος του πλέον Κλινική στην οδό Κουταρέλια η οποία και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Ανθρωπος ανιδιοτελής και της προσφοράς, με έντονη παρουσία στον προοδευτικό χώρο, δραστηριοποιείται στο ΠΑΣΟΚ του οποίου διατέλεσε βουλευτής τις περιόδους από τις 18-6-1989 μέχρι 12-10-1989, από 5-11-1989 μέχρι 12-10-1998 και από τις 8-4-1990 μέχρι το 1993, ενώ επίσης ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία το 1993 και το 1996.

Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης διατέλεσε επίσης διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, ενώ επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και η διοίκηση της Κλινικής πέρασε στο γαμπρό του Απόστολο Παμπούκη.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και τονίζει ότι «αναγγελία του θανάτου του γιατρού πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Δημοσθένη Βουβαλούδη μας λύπησε βαθύτατα. Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος, τις αρχές και τις αξίες του οποίου υπηρέτησε με συνέπεια»

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου – taxydromos.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε