Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ονειρούπολη της Δράμας

Βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ονειρούπολη της Δράμας

Η Ονειρούπολη, άνοιξε και πάλι τις πόρτες της για μικρούς και μεγάλους, στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας της Δράμας.

Για παραπάνω από ένα μήνα, τα πάντα, μεταμορφώνονται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου ο καθένας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πλήθος δραστηριοτήτων.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, το διάσημο Χριστουγεννιάτικο χωριό, άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και περιμένει να χαρίσει χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά μέχρι και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2011.

Ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη και ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα που θα συναντήσετε, μπαίνοντας στην Ονειρούπολη.

Λίγο πιο κάτω, θα βρεστο Σπίτι του Άη Βασίλη, αλλά και το Ταχυδρομείο, στο οποίο οι λιλιπούτειοι επισκέπτες μπορούν να ταχυδρομήσουν τις ευχές τους..

Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν στο Εργαστήριό αλλά και στο Ηigh-tech Εργαστήριο των ξωτικών, έναν χώρο γεμάτο ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Στην Ονειρούπολη θα βρείτε ακόμη το Σπίτι της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος, το Ατελιέ των Ξωτικών, αλλά και το Σπίτι της Οικοπεριπέτειας, έναν χώρο κατασκευής αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά, οικολογικά προϊόντα και υλικά της φύσης..

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το παραδοσιακό Σπιτάκι με τα Ζαχαρομαγειρέματα, όπου τα παιδιά, με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού, φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει πολλές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Όλες οι παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν και βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο!

Στην Ονειρούπολη θα βρείτε και 3 τρενάκια. Το ένα περνά μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νανοπολιτεία, το δεύτερο ανάμεσα στα δέντρα του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ στο τρίτο, ξεναγεί τους επιβάτες κάθε ηλικίας στα ομορφότερα σημεία της πόλης της Δράμας.

Όσον αφορά τις δράσεις που παρέχει το Χριστουγεννιάτικο χωριό και δεν είναι δωρεάν, αυτές είναι:
Tο καρουζέλ, το υπερυψωμένο τρενάκι καθώς και τα μικρότερα τρένα, το παγοδρόμιο με αληθινό πάγο, οι μεγάλες τσουλήθρες και το τεράστιο κρεμαστό καράβι.

Η Ονειρούπολη ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2004.

Μέσα σε αυτή, οι πολίτες της Δράμας, χτίζουν εδώ και 7 χρόνια, μια μεγάλη Παιδική Βιβλιοθήκη, όπου οι επισκέπτες της μπορούν να φέρνουν τα παλιά τους βιβλία, τετράδια ή παραμύθια και να τα χαρίζουν στη Βιβλιοθήκη, προσφέροντας έτσι μια μεγάλη βοήθεια σε παιδάκια που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί μέσα στην Ονειρούπολη, θα βρείτε τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, δώρα, στολίδια και παιχνίδια

Τέλος, στην Ονειρούπολη υπάρχει και το Σπιτάκι του Κέντρου Πληροφοριών στο οποίο πρέπει να απευθυνθούν οι μικροί επισκέπτες, σε περίπτωση που χαθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, για να προμηθευτούν το αυτοκολλητάκι « Ωχ! Χάθηκα…» στο οποίο θα αναγράφουν όνομα, επίθετο και τηλέφωνο…

Πήγη φωτογραφιών: drama-tika.blogspot.com

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε