Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βόρεια Ελλάδα: Αποκλεισμένα χωριά σε Γρεβενά και Τρίκαλα!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Την ίδια ώρα χωρίς ρεύμα και σταθερή τηλεφωνία παραμένει ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα…

Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Ο υδράργυρος το πρωί στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα στους 2, στο Νευροκόπη στον 1 βαθμό και στην Ορεστιάδα στους μηδέν βαθμούς.

Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένουν τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία από τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων είναι αποκλεισμένα 25 δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο Πύλης κι άλλα έξι στο δήμο Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα ορεινά χωριά των Γρεβενών κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Επίσης, χωρίς ρεύμα και σταθερή τηλεφωνία παραμένει ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται σε αρκετά ορεινά χωριά της Καρδίτσας.

Προβλήματα παρατηρούνται και στις μετακινήσεις σε ορεινούς δρόμους της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Μουζακίου – ‘Αρτας και Μουζακίου – Ανατολικής Αργιθέας, στην Καρδίτσα, και Δράκειας – Χανίων, στο Πήλιο. Κλειστή είναι, επίσης, η εθνική οδός Πύλης – Μεσοχώρας, στα Τρίκαλα, ενώ, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού αλλά και του παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου).

Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε