Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βούλιαξε το δουλεμπορικό που μετέφερε τους μετανάστες στα Χανιά

Βούλιαξε το δουλεμπορικό που μετέφερε τους μετανάστες στα Χανιά

Βυθίστηκε, λίγο μετά τις 08.00 το πρωί, το ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες στην περιοχή του Τερσανά Ακρωτηρίου και ήδη φιλοξενούνται στην Παλιά Ηλεκτρική, στα Χανιά.

Μία ώρα πριν δέσει στο λιμάνι της Σούδας, λόγω της θαλασσοταραχής εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεως 6 μποφόρ, το πλοίο άρχισε να μπάζει νερά. Ο κίνδυνος να συμπαρασύρει στο βυθό και το σκάφος του λιμεναρχείου στο οποίο είχε προσδεθεί το ιστιοφόρο ήταν ορατός. Τελικά οι κάβοι έσπασαν και το δουλεμπορικό βυθίστηκε.

Σκάφος … για εκδρομή και “μεταφορές”

Οι δυο δουλέμποροι – ένας Ρώσος κι ένας Ουκρανός – τελικά υποστήριξαν στις λιμενικές αρχές οτι είχαν ενοικιάσει το ιστιοφόρο από τα παραλία της Μικράς Ασίας για να κάνουν … βόλτες.

Ωστόσο το φωτογραφικό υλικό τους διαψεύδει, καθώς ταυτοποιεί το πλοίο με τη μεταφορά των μεταναστών και αποδεικνύεται πως οι δύο δουλέμποροι έκαναν αυτή τη δουλειά.

Οι μετανάστες, 57 άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί 4 ετών, οι οποίοι δηλώνουν Πακιστανοί, φιλοξενούνται από χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά. Το ταξίδι γι’ αυτούς ξεκίνησε από το Μποντρούμ της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όπως τους υποσχέθηκαν οι δουλέμποροι…

πηγή: cretalive, ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε