Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

“Βουνά” από σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους κατοίκους

“Βουνά” από σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους κατοίκους

Παρά τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να βρεθεί λύση, τα σκουπίδια εξακολουθούν να παραμένουν συσωρευμένα.

Έντονη είναι η δυσφορία των κατοίκων από την κατάσταση αυτή, καθώς τα σκουπίδια που είναι συγκεντρωμένα γαι μέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Σήμερα έχουν βγει  35 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα πέντε οχήματα ανήκουν σε ιδιωτικό συνεργείο, με εργατικό δυναμικό από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους είναι υποφερτή και πλέον το “βάρος” πέφτει στα στενά δρομάκια της Θεσσαλονίκης, στα οποία παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί πάνω από 700 τόνοι σκουπιδιών και απαιτείται περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή.

Το πρωί, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κώστας Γκιουλέκας, επισκέφτηκε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη και εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: “Τα σκουπίδια γίνονται βουνά και έχουν κατακλύσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εστίες μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, ακόμη και έξω από νοσοκομεία και ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Τέτοιες εικόνες ταιριάζουν μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις”.

 Τέλος, ο επικεφαλής και τα μέλη της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών, μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε για το θέμα των σκουπιδιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε