Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βραδινή καθιστική διαμαρτυρία στο Ηράκλειο με κεριά

Ο λόγος; Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αρχαιολογικού Μουσείο που κρατά τα ενθέματα μακριά από τους πολίτες.

Με κεριά στα χέρια οι Ηρακλειώτες διαμαρτυρήθηκαν απόψε, για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μουσειολογικής μελέτης για το αρχαιολογικό μουσείο, με αποτέλεσμα να το κρατούν κλειστό και τα πλούσια εκθέματα του μακριά από τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών, που έρχονται κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου, για να θαυμάσουν το Μινωικό πολιτισμό.

Οι Ηρακλειώτες έστειλαν αργά απόψε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Πολιτισμού, μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε μια πρωτοβουλία πολιτών που «αγκαλιάστηκε» από το Τεχνικό Επιμελητήριο (τμήμα Ανατολικής Κρήτης) και από πολλούς φορείς και πολίτες, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

Εκτός από τους απλούς πολίτες, στην διαμαρτυρία συμμετείχαν οι φορείς: Δήμος Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Εργατικό κέντρο Ηρακλείου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Διαμερισμάτων Ηρακλείου “Φιλοξενία”, Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Μετόχων ΟΦΗ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Στο πλαίσια της συμπαράστασής της, επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο έστειλε η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, με την οποία διαμαρτύρεται επειδή το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραμένει για πέντε χρόνια κλειστό.

Το Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή του στην διαμαρτυρία των κοινωνικών φορέων της πόλης του Ηρακλείου και συμμετείχε στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε