Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βραβείο “Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας” για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η πρόταση για την στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης, με τη συμμετοχή διαφορετικών φορέων της κοινωνίας και με έμφαση στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την οποία παρουσίασε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, κερδίζει το ένα από τα τρία βραβεία «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας» για το 2017, σύμφωνα με απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Ας σημειωθεί ότι μαζί με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βραβεύτηκαν οι περιφέρειες Κάτω Αυστρίας και Εξτρεμαδούρας της Ισπανίας. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με επιτυχημένες επιχειρήσεις, ιδίως με τις μικρομεσαίες, και να προχωρήσουμε μαζί προς ένα καλύτερο μέλλον». Όπως πρόσθεσε, «η ιδέα μας, η οποία κερδίζει το βραβείο, αντανακλά το όραμα και τη στρατηγική μας για την απελευθέρωση του δημιουργικού δυναμικού της περιφέρειάς μας και τη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για βιώσιμη ανάπτυξη».

Η υλοποίηση των περιφερειακών στρατηγικών που βραβεύθηκαν, θα παρακολουθείται σε όλη την διάρκεια του 2017 από την κριτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπή των Περιφερειών. Όπως ανακοινώθηκε, η κριτική επιτροπή θα επισκεφθεί την Δυτική Ελλάδα για να εξακριβώσει την πρόοδο που συντελέστηκε και να παράσχει μια αντικειμενική γνώμη για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν.

Τα κύρια αποτελέσματα, καθώς και τα επιτεύγματα θα κοινοποιηθούν και θα συζητηθούν μεταξύ των περιφερειακών και των τοπικών αρχών, μέσω του δικτύου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε