Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρέβεζα: Δείτε πώς έβγαλαν ιστιοφόρο που βυθίστηκε από την κακοκαιρία – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το mypreveza
ΦΩΤΟ από το mypreveza

Τη βύθιση ενός Ιστιοφόρου σκάφους είχε σαν αποτέλεσμα η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Πρέβεζας. Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και αγγίζουν τα 8 μποφόρ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και το σκάφος ξεκίνησε να βυθίζεται, το Λιμενικό με την συνδρομή των δυτών της ΛΕΚ ερευνούν τα αίτια της βύθισης τους σκάφους, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους καταστηματάρχες της παραλίας το σκάφος δεν είχε τα προστατευτικά μπαλόνια με αποτέλεσμα να θαλασσοδέρνεται και να προκληθεί ρήγμα στην πρύμνη.

ΦΩΤΟ από το mypreveza

Σύμφωνα με το mypreveza, οι επιβαίνοντες σε αυτό βλέποντας την τρικυμία στην περιοχή εγκατέλειψαν το σκάφος και κοιμήθηκαν σε ξενοδοχείο γλιτώνοντας έτσι από θαύμα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και το σκάφος άρχισε να βυθίζεται στο σημείο πήγε το λιμενικό και με την συνδρομή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων του Νομού μας δημιούργησαν αντιρυπαντική ζώνη γύρο από αυτό για να αποφευχθεί η πιθανότητα ρύπανσης, ενώ δύτες άρχισαν να  ερευνούν το σκάφος σπιθαμή προς σπιθαμή για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την βύθιση του.

ΦΩΤΟ από το mypreveza

Στη συνέχεια, ένα γερανοφόρο μηχάνημα ιδιώτη έπιασε δουλειά για την ανέλκυση του σκάφους στην επιφάνεια. Έπειτα από πολύωρη επιχείρηση, το ιστιοφόρο βγήκε στην επιφάνεια.  Θα μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος για περαιτέρω έρευνα, ενώ χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες της ΛΕΚ αποφεύχθη η ρύπανση στον Αμβρακικό Κόλπο.

ΦΩΤΟ από το mypreveza

Πηγή: mypreveza

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε