Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βυθίστηκε πλοίο στην Κεφαλλονιά

Βυθίστηκε πλοίο στην Κεφαλλονιά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2010 | 22:16
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2010 | 20:00

Ναυαγοσωστικό πλοίο που έχει ξεκινήσει από το Κατάκολο, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή του Μύρτου, όπου βρέθηκε βυθισμένο το φορτηγό πλοίο «ΚΡΙΣΤΙΝ» με σημαία Τόγκο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή έχει προκληθεί ρύπανση μικρής έκτασης, ενώ τα στελέχη του λιμενικού, θα εξετάσουν αν θα πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του ναυαγίου, αντιρρυπαντικά φράγματα.

Το 6μελες πλήρωμα του πλοίου, που είναι Ουκρανοί και είναι καλά στην υγεία τους, θα μεταφερθούν από το Φισκάρδο, όπου βγήκαν κολυμπώντας, στην περιοχή του Αργοστολίου για καταθέσεις στη Λιμενική Αρχή. Για την υπόθεση επίσης έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας του νησιού.

Το ναυάγιο εντόπισε ένας ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο και ειδοποίησε το λιμενικό σώμα. Αμέσως έφθασε στην περιοχή σκάφος του λιμενικού με δύο δύτες οι οποίοι και επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Το «ΚΡΙΣΤΙΝ» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία . Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες του πληρώματος στο πλοίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο