Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαλκιδική: Έριχναν στους Αστυνομικούς ακόμα και πυροτεχνήματα – 18 συλλήψεις για τα επεισόδια

ΦΩΤΟ από το alterthess.gr
ΦΩΤΟ από το alterthess.gr

Εκρηκτικά εξελίχθηκαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές και στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που ήταν εκεί για μέτρα τάξης.
Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στην περιοχή Σκουριές, όπου ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκε εμπρησμός εκ προθέσεως στη δασική έκταση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις “απάντησαν” με χρήση δακρυγόνων.

Τι ακολούθησε; Οι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν  από τις Σκουριές ενώθηκαν με όσους είχαν απομείνει στο Χονδρό Δένδρο και επιτέθηκαν εκ νέου κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα!
Επίσης ομάδα ατόμων έριξε πέτρες έξω από το αστυνομικό κατάστημα Ιερισσού και προκάλεσε φθορές σε τρεις τζαμαρίες.

Μεγάλος αριθμός συγκεντρωθέντων κινήθηκε ομαδικά προς το αστυνομικό μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και προσπάθησαν να μπουν στο αστυνομικό κατάστημα, για να προσεγγίσουν το σύνολο των προσαχθέντων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Τελικά, οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν 14 άτομα ηλικίας 18 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της στάσης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αντίστασης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα 7 άτομα, τα οποία αφού εξετάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθερα.

Επίσης, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν έξι βόμβες μολότοφ, δέκα βεγγαλικά, δύο σφεντόνες, δύο μάσκες, μία κουκούλα τύπου full face , ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε τεμάχια μπετόβεργας και ένα Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο με ανοικτή καρότσα έμφορτο με τριάντα τρία ξύλινα κοντάρια και άλλα αντικείμενα, που κατασχέθηκαν.

Τραυματίσθηκαν ελαφρά 8 αστυνομικοί, εκ των οποίων 5 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Διαβάστε ακόμα:

Χημικά και προσαγωγές στις Σκουριές – Νέα διαμαρτυρία για τα μεταλλεία
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε