Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χαλκιδική: Όλη η αλήθεια για τη συνάντηση του Αλέξη Κούγια με τον πατέρα του Φοίβου – Το άγνωστο σχέδιο της εξαφάνισης και τα τηλεφωνήματα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πατέρας του μικρού Φοίβου μίλησε στους αστυνομικούς για όλους και για όλα – Για τη δολοφονία της γυναίκας του, το σχέδιο της εξαφάνισης και την πολύκροτη συνάντηση με τον Αλέξη Κούγια…

Ένα 24ωρο μετά την προσαγωγή του ενώπιον του εισαγγελέα, ο πατέρας του μικρού Φοίβου, Τζέιμς Κλοντ Λέσι, παραμένει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου και συνεχίζει να συμπληρώνει τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης. Ο 30χρονος έχει δώσει καταθέσεις για τη δολοφονία της γυναίκας του, Λέλας Μαυρομάτη στην Ορμυλια Χαλκιδικής, την αρπαγή του 4χρονου παιδιού του, το σχέδιο της εξαφάνισης και τις επικοινωνίες που είχε. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομιας, δεν προκύπτει από πουθενά συνάντηση με τον Αλέξη Κούγια, αφού ο ίδιος επιμένει ότι ποτέ δεν έφυγε από τα όρια της Χαλκιδικής. Από την άλλη και ο διάσημος ποινικολόγος, σε δηλώσεις του, είχε εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο ο άνθρωπος που συνάντησε στα Μέγαρα, ήταν ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι. Θυμηθείτε τι είχε πει στο LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στην τηλεόραση του E… 

Από τις καταθέσεις του Τζέιμς Κλοντ Λέσι, οι αστυνομικοί βγάζουν το συμπέρασμα πως τα πάντα ήταν σχεδιασμένα. Και η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και η απαργή του 4χρονου Φοίβου. Ο 40χρονος που έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα, είπε στους αστυνομικούς πως είχε πάρει ένα σακίδιο με τρόφιμα για δύο ημέρες, αλλά και χρήματα, με στόχο να φτάσει στην πατρίδα του, την Αλβανία.

Η πρώτη ημέρα της εξαφάνισης, ήταν καθοριστική. Ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι είπε στους αστυνομικούς πως έκανε δύο τηλεφωνήματα. Το πρώτο σε έναν φίλο του στην Αλβανία, από τον οποίο ζήτησε πληροφορίες, για το αν η δολοφονία έχει γίνει γνωστή και ποιες είναι οι αντιδράσεις. Επιπλέον τον ρώτησε ποιος είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για το ταξίδι στην Αλβανία με τον 4χρονο Φοίβο.

Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε σε άλλο φίλο του, ταξιτζή, στην Ορμύλλια Χαλκιδικής. Του ζήτησε να τον μεταφέρει στα σύνορα αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τότε ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι κατάλαβε ότι το έγκλημα έχει γίνει γνωστό και ουσιαστικά βρισκόταν μόνος και αβοήθητος. Τα μπλόκα της αστυνομίας του έκοψαν κάθε δρόμο διαφυγής και έτσι αναγκάστηκε επί 18 ημέρες να περιφέρεται σαν το αγρίμι έχοντας μαζί του και το γιο του κοντά στην Ορμυλια μη έχοντας τρόπο να διαφύγει.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ομολόγησε ο δράστης: Καταδίκασα τα παιδιά μου

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο 32χρονος συζυγοκτόνος μεταφέρθηκε στην ασφάλεια Πολυγύρου. Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τον βαρύνει, σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. Όπως είπε στην κατάθεσή του, πήρε το παιδί και η πρώτη του κίνηση ήταν να προσπαθήσει να φτάσει στη Θεσσαλονίκη με το μηχανάκι του κι από εκεί να πάει στο σημείο όπου φεύγουν λεωφορεία ή αυτοκίνητα για την Αλβανία. Αλλά διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να περάσει από τα αστυνομικά μπλόκα.

Η καλύβα όπου είχε κρυφτεί μαζί με τον μικρό Φοίβο ήταν σε αγροτική περιοχή και μέσα είχε ένα στρώμα μόνο και μια καρέκλα. Το παράπηγμα είχε ερευνηθεί τουλάχιστον 3-4 φορές, που σημαίνει πως μάλλον έφτασε εκεί τις τελευταίες μέρες.

Ο Λέισι αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως τις 18 μέρες που είχε γίνει ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα σε όλη τη χώρα, εκείνος βρισκόταν στη Χαλκιδική, κινούνταν στα όρια του νομού και είχε σκοπό να δραπετεύσει στην Αλβανία μαζί με τον Φοίβο αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν μπορούσε να περάσει τα αστυνομικά μπλόκα που είχαν στηθεί σε όλη την περιοχή για τη σύλληψή του.

Αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ότι φέρεται να είπε ότι κρυβόταν στην Ορμυλία και τρέφονταν με την προετοιμασία που είχε κάνει πριν το έγκλημα. Μία φράση η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα όσον αφορά το κατά πόσο τα είχε σχεδιάσει όλα από πριν…

Δήλωσε επίσης μετανιωμένος για το στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 32χρονος φέρεται να είπε προφορικά στους άνδρες της αστυνομίας (σ.σ. όχι στην γραπτή του κατάθεση) τα εξής: “Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, δεν υπάρχει ζωή για μένα. Καταδίκασα μέχρι και τα παιδιά μου”.

Το μήνυμα στο κινητό που έφερε τη σύλληψη

Όλες αυτές τις μέρες οι αστυνομικοί τον έψαχναν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια και πίστευαν ότι δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον συζυγοκτόνο και τον μικρό Φοίβο να έχουν μεταβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής (24.01.2016), ο 32χρονος Λέισι συνάντησε συμπατριώτες του, με τους οποίους μάλιστα φέρεται να είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία. Όμως αυτή έμελλε να είναι η μοιραία κίνησή του. Ο ένας από αυτούς έστειλε μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο στη σύζυγό του και εκείνη ειδοποίησε τους συγγενείς του 4χρονου γιου του Λέσι και την αστυνομία.

Μία ακόμη καταλυτική παράμετρος για να φτάσει η αστυνομία στην σύλληψη, ήταν η μαρτυρία ενός 75χρονου κατοίκου της περιοχής. Ο συγκεκριμένος κάτοικος ανέφερε στις αρχές πως είδε τον συζυγοκτόνο να περιφέρεται σε χωράφια της περιοχής. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος καταζητούμενος τον αντελήφθη κι έσπευσε να κρυφτεί ανάμεσα σε θάμνους.

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε