Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαλκιδική:Μια εξαφάνιση και ο κοριός της ΕΥΠ,”φώτισαν” το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

H εξαφάνιση ενός 68χρονου συνταξιούχου τον περασμένο Ιούλιο, έγινε η αφορμή για την αποκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα οργανωμένα δίκτυα αρχαιοκαπηλίας στην Ελλάδα.

Ήταν απόγευμα της 13ης Ιουλίου, όταν ο 68χρονος συνταξιούχος, τηλεφώνησε στην κόρη του και της είπε πως είχε βγει με το αυτοκίνητό του, εκτός δρόμου σε μια στροφή έξω από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής και ήταν τραυματισμένος και εγκλωβισμένος μέσα σε αυτό.

Ακολούθησε 3ήμερη έρευνα των σωστικών συνεργείων στην περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία θεώρησε πιθανό ο συνταξιούχος να είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Ετσι ζητήθηκε η συνδρομή του κοριού παρακολουθήσεων της ΕΥΠ που εντόπισε τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε τις ημέρες που προηγήθηκαν της εξεφάνισής του, αλλά και όσους επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, από τις 13 Ιουλίου και μετά.

”Τότε ήταν που βρήκαμε το λαβράκι, το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων. Όπως φαίνεται ο 68χρονος ήταν ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών. Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να τον εμπλέκει με το κύκλωμα των 44 που συνελήφθησαν, αλλά όπως διαπιστώθηκε μιλούσε τακτικά με 5-6 από αυτούς” δήλωσε στην εφημερίδα ”Τα Νέα” ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας.

Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό πως τα άτομα που παρακολουθούνταν προσπαθούσαν να κρύψουν κάτι, διότι χρησιμοποιουσαν κωδικές ονομασίες για να περιγράψουν ”εμπορεύματα” Για παράδειγμα έλεγαν πως ”θα μεταφέρουμε φιλιππάκια και θα τα παραδώσουμε στο τάδε μέρος. Έτσι αρχίσαμε να τους υποψιαζόμαστε” ανέφερε ο ίδιος αξιωματικός.

Η σορός του 68χρονου, βρέθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που είχε υποδείξει στην κόρη του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε