Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Αγιασμός με ελλείψεις και διαφωνίες…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με διάσταση απόψεων, σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κενά των εκπαιδευτικών μεταξύ της αρμόδιας διεύθυνσης και του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών, ξεκινά η σχολική χρονιά στα Χανιά.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Ηλία Ποντικάκη, κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνο στις τάξεις υποδοχής και θα καλυφθούν κατά δήλωσή του, τις επόμενες ημέρες. Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων υπάρχουν κενές 7-8 θέσεις σε νηπιαγωγεία που θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Ωστόσο εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει ο σύλλογος δασκάλων – νηπιαγωγών που όπως υποστηρίζει τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 265. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, υπάρχουν 63 ελλείψεις δασκάλων, 28 νηπιαγωγών, 37 καθηγητών αγγλικής, 30 μουσικής, 30 δεύτερης ξένης γλώσσας, 22 γυμναστών, 30 πληροφορικής, 15 θεατρικής αγωγής και 10 καλλιτεχνικών.

Όσο αφορά τα βιβλία, έχει διανεμηθεί το 80%, με τις ελλείψεις να αφορούν κυρίως το μάθημα της γλώσσας για την πρώτη και έκτη δημοτικού, την νέα έκδοση της γραμματικής της πέμπτης και της έκτης τάξης, την ιστορία της τρίτης και τέταρτης τάξης, την γεωγραφία και τα θρησκευτικά της πέμπτης.

Κατά την εκτίμηση του κ. Ποντικάκη, μετά τις 20 Οκτωβρίου, τα βιβλία θα έχουν φθάσει στα δημοτικά σχολεία των Χανίων.

Στη σχολική στέγη τα προβλήματα αφορούν κυρίως, τα νηπιαγωγεία της περιφερειακής ενότητας όπου αναζητούνται χώροι για τα νηπιαγωγεία Χαλέπας, Μουρνιών και Κισάμου, ενώ ο υπερπληθυσμός μαθητών στην περιοχή Νέας Κυδωνίας, έχει ως αποτέλεσμα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής να υπάρχουν τμήματα από 25-29 μαθητές.

Στην ακριτική Γαύδο, έχει τοποθετηθεί δάσκαλος για τα δύο παιδιά της έκτης δημοτικού, ενώ θα λειτουργήσει με ένα νήπιο και το νηπιαγωγείο, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση νηπιαγωγού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννη Κανδαράκη, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έχουν καλυφθεί τα κενά των εκπαιδευτικών μετά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων ο κ. Κανδαράκης ανέφερε πως σε δυο βάρδιες θα λειτουργήσουν το 3ο και 4ο γυμνάσιο Χανίων.

Ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη είναι στα σχολεία εκτός πόλης, 27 μαθητές και εντός πόλης 25 μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιούχαραν την Άννα Διαμαντοπούλου σε σχολείο της Αθήνας

Αχαϊα: Έστειλαν το ”λυσάρι” των μαθηματικών χωρίς όμως το βιβλίο

Χωρίς βιβλία και δασκάλους χτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι!

Ζητάνε από τους περσινούς να επιστρέψουν τα βιβλία τους για να τα πάρουν οι φετινοί!

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τα σχολικά βιβλία – Στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο φάκελος

Κατεβάστε δωρεάν όλα τα σχολικά βιβλία!

Περίεργα παιχνίδια με τα σχολικά βιβλία – Προσπάθεια εκφοβισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή, τα σχολεία χωρίς βιβλία

Βρήκαν χρήματα για τις … φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων!

Τριπλάσια θα πληρώσουμε τις φωτοτυπίες στα σχολεία! – Κοροϊδεύουν γονείς και μαθητές

Χωρίς βιβλία ανοίγουν τα σχολεία – Οι μαθητές θα κατεβάζουν σημειώσεις από το ίντερνετ!

Σχολεία χωρίς βιβλία – Διαμαντοπούλου: “Το Ελεγκτικό Συνέδριο φταίει”

Κατάντια: Δεν έχουν τυπώσει ακόμη τα σχολικά βιβλία!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε