Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χανιά: Άνοιξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2012 | 07:29
Πρώτη δημοσίευση: 02.04.2012 | 20:23

Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου άνοιξε τις πόρτες του για τους περίπου 500 πολίτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των αναγκών για φαγητό.

Μέσα από μια διαδικασία, που κράτησε περίπου τρεις μήνες, έγινε η επιλογή των δικαιούχων που με μια ειδική κάρτα μπορούν να επισκέπτονται το παντοπωλείο και να παίρνουν, κυρίως, είδη διατροφής.

"Είναι άνθρωποι, που κάποιοι από αυτούς ακόμα και πριν δύο μήνες είχαν τη δουλειά τους, το πρόγραμμά τους και σήμερα βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση", δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ανάγκες των συσσιτίων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Χανίων όπου βρίσκουν "καταφύγιο" τουλάχιστον 30.00 πολίτες, αριθμός που μεγαλώνει συνεχώς.

Μάλιστα εν όψει του Πάσχα ο δήμος αποφάσισε τη διανομή ποσού 10.000 ευρώ σε συσσίτια ιερών ναών.
Στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου θα διατεθεί το ποσό των 5.000 ευρώ. Με το ποσό των 1.000 ευρώ θα ενισχυθούν ο οι ναοί των Εισοδίων, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, του Αγίου Νικολάου Σούδας, ενώ 2.000 ευρώ θα διατεθούν προς τα συσσίτια της Σπλάντζιας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΛΑΟΣ “φτιάχνει”... κοινωνικό παντοπωλείο!

Βέροια: Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των οικογενειών που πάνε στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κέντρο αλληλεγγύης
   Διαδώστε αυτό το άρθρο