Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Απίστευτο! Απολυτήρια Λυκείων με λάθος λογότυπο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έγινε και αυτό! Μαθητές 5 Λυκείων πήραν απολυτήρια με λάθος στο όνομα του υπουργείου…

Το θέμα έφερε στο φως με σημερινό της δημοσίευμα η τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα». Το λάθος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εντοπίζεται στο λογότυπο του τίτλου του Υπουργείου, όπου αναγράφεται «ΥΠΕΠΘ» αντί για Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το θέμα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Νίκος Βεστάκης, που πρόσθεσε ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία αλλαγής των απολυτηρίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα απολυτήρια των σχολείων 1ο Λύκειο, 2ο Λύκειο, 4ο Λύκειο Χανίων, Λύκειο Νέας Κυδωνίας και το Λύκειο Ακρωτηρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βεστάκης, τα σχολεία έπρεπε να μπουν στο σύστημα «Νέστορας» -βάσει του οποίου τυπώνονται τα απολυτήρια- και να αλλάξουν τον τίτλο του Υπουργείου από ΥΠΕΠΘ, σε Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Ο “Νέστορας” δεν είχε προβλεφθεί, με την αλλαγή του τίτλου του ΥΠΕΠΘ σε Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να κάνει αυτόματα την μετατροπή. Έπρεπε να γίνει η αλλαγή στο σύστημα του κάθε σχολείου ξεχωριστά, με αποτέλεσμα ορισμένα σχολεία να έχουν κάνει την αλλαγή και κάποια άλλα όχι», είπε.

Πρόσθεσε πως, το Υπουργείο, από τον Ιανουάριο είχε ενημερώσει με έγγραφό του όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες, αλλά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμας Εκπαίδευσης, στα Χανιά, είχε στείλει προς τα σχολεία και δεύτερο έγγραφο, το Μάρτιο, με το οποίο υπενθύμιζε την αλλαγή, που έπρεπε να γίνει.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού διαβεβαίωσε ότι «παρά το λάθος, τα παιδιά που κατέθεσαν μηχανογραφικό για εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα» και διευκρίνισε ότι ήδη έχουν κληθεί οι μαθητές, να καταστρέψουν τα απολυτήρια με το παλιό λογότυπο και να τους δοθούν αυτά με το νέο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε