Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χανιά: Αποζημίωση των πληγέντων από το χαλάζι στην Κουντούρα

Χανιά: Αποζημίωση των πληγέντων από το χαλάζι στην Κουντούρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2011 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 26.01.2011 | 17:07

Οι πληγέντες καλλιεργητές των θερμοκηπίων θέλουν να αποζημιωθούν για την καταστροφή που υπέστησαν τα θερμοκήπιά τους από την χαλαζόπτωση της Δευτέρας.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λοιπόν, σήμερα, στα Χανιά, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Βουλγαράκη για να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα αυτό.

Όπως τονίστηκε, συνολικά οι ζημιές στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων υπερβαίνουν τα 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα το ύψος της ζημιάς στην φυτική παραγωγή.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην σύνταξη υπομνήματος το όποιο θα παραδώσουν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, που θα βρίσκεται το Σάββατο στα Χανιά

Παράλληλα, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Όπως διαφάνηκε πάντως από τη σύσκεψη, ενώ υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με την αποζημίωση των καταστροφών στο φυτικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, είναι αβέβαιο το πότε και σε τι ύψος θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ, οι καταστροφές που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για αποζημίωση των πληγέντων ζήτησε σήμερα και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο