Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χανιά: Αυτοψία σε ακτές που "χάνονται" από τη διάβρωση

Χανιά: Αυτοψία σε ακτές που `χάνονται` από τη διάβρωση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2012 | 14:12
Πρώτη δημοσίευση: 09.11.2012 | 14:10

Την αυτοψία στις ακτές που χάνονται θα κάνει το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κλειστής υπηρεσιακής σύσκεψης.

Αφορμή για τη σύσκεψη στάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν για μια ακόμα φορά στην παραλιακή ζώνη του Κολυμβαρίου από την έντονη κακοκαιρία της Πέμπτης.

Η θάλασσα έφθασε μέχρι την ακτή, παρασύροντας τοιχίο από αυλή κατοικίας, ενώ στον "αέρα" βρίσκονται πολλά οικήματα -κυρίως επιχειρήσεις- καθώς και τμήμα του δρόμου, λόγω εκτεταμένης διάβρωσης.

Μάλιστα, η διάβρωση έχει φθάσει μέχρι και την παραλία του Ταυρωνίτη όπου έχει χαθεί μεγάλο κομμάτι της παραλίας και έχει παρασυρθεί μέρος του παραλιακού δρόμου.

Σύμφωνα με μελέτες, "ένοχος" για την κατάσταση αυτή θεωρείται ο λιμενίσκος του Κολυμβαρίου ο οποίος κατασκευάσθηκε την δεκαετία του 1990 και αντί να προστατεύει την περιοχή δημιουργεί ρεύματα και κίνηση των νερών προς την παράκτια ζώνη.

Οι έως σήμερα προσπάθειας για θωράκιση της ακτής με την πόντιση στη θάλασσα ειδικών μπλοκ, αποδείχτηκε αναποτελεσματική.
Ο δήμος Πλατανιά στον οποίο διοικητικά ανήκει η περιοχή, ζητά την άμεση εκπόνηση μελέτης που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά:Τους σακάτεψαν με ρόπαλα στη μέση του δρόμου για 300€!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο