Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Χανιά: Διχάζουν τα δωμάτια ερωτικών συνευρέσεων στις φυλακές Αγιάς – Το σχέδιο και οι αντιδράσεις!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων από την ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ανυπομονησία από τους κρατούμενους των φυλακών…

Συνθήκες που περιορίζουν τις συνέπειες του εγκλεισμού για τους κρατούμενους, ώστε όταν αποφυλακιστούν να μην επιστρέψουν ξανά στη φυλακή, επιχειρεί να διαμορφώσει η διεύθυνση του καταστήματος κράτησης “Κρήτη 1” στην Αγιά Χανίων. Μετά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, προχώρησε ένα ακόμη βήμα με τη λειτουργία παιδικού επισκεπτηρίου, που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους να βρεθούν με τα παιδιά και τη σύζυγό τους χωρίς να τους χωρίζει τζαμαρία και χωρίς την παρουσία σωφρονιστικού υπαλλήλου. O διευθυντής του καταστήματος κράτησης, κ. Γιάννης Κλαπάκης, έκανε λόγο για μια ενέργεια που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός πιο ανθρώπινου συστήματος επισκεπτηρίου.

Το κατάστημα κράτησης “Κρήτη 1” ενδέχεται να προχωρήσει σε κάτι ακόμη πιο πρωτοποριακό. Αφορά στη λειτουργία δύο δωματίων συνεύρεσης των κρατουμένων με τις συζύγους ή συντρόφους τους, κάτι για το οποίο έχουν ήδη εκφραστεί έντονες αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. «Στη φυλακή Χανίων υπάρχει πρόβλεψη για δύο τέτοια δωμάτια, όμως αυτό θα γίνει όταν το δεχτούν το προσωπικό και η ίδια η κοινωνία», είπε ο κ. Κλαπάκης.

Tην ώρα, πάντως, που επιχειρούνται τομές στην κατεύθυνση σωφρονισμού των κρατουμένων, τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού παραμένουν άλυτα. Από το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και εγκαινιάστηκε το κατάστημα κράτησης, δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη, παρά μόνο αποσπάσεις προσωπικού από άλλες φυλακές. Στη φυλακή Χανίων εκτίνουν την ποινή τους 300 κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους επικίνδυνοι βαρυποινίτες. Ωστόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν ξεπερνούν τους 50 για τις τρεις πτέρυγες.

«Όταν οι υπάλληλοι που βρίσκονται στη φυλακή Χανίων με απόσπαση επιστρέψουν στη θέση τους, θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας», εκτιμά ο διευθυντής της φυλακής Αγιάς Χανίων. Μεγάλος είναι ο αριθμός των κρατουμένων που ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, ωστόσο η φυλακή δε διαθέτει ψυχίατρο, ενώ το Νοσοκομείο Χανίων, στο οποίο απευθύνθηκε η διεύθυνση του καταστήματος κράτησης, αδυνατεί να καλύψει την κενή θέση.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε