Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Χανιά: Έκρυβαν το ”ένοχο” μυστικό τους, σε δωμάτιο ξενοδοχείου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν και αποφάσισαν να δράσουν…

Δύο άνδρες απο την Γουατεμάλα και το Καμερούν 40 και 24 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στα Χανιά καθώς προσπαθούσαν να πουλήσουν πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ, ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν βρέθηκαν και υλικά για την δημιουργία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων περιήλθαν πληροφορίες ότι τρία άτομα Αφρικάνικης καταγωγής αναζητούν ενδιαφερόμενους, τους οποίους μπορούν να προμηθεύσουν με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ευρώ.

Αφού εντοπίστηκαν οι δύο από τους παραπάνω, ήλθε αστυνομικός σε επαφή μαζί τους και συμφώνησαν να τους αποδώσει μεγάλο χρηματικό ποσό γνήσιων χαρτονομισμάτων προκειμένου να του αποδοθεί το διπλάσιο ποσό σε παραχαραγμένα, λαμβάνοντας οι ίδιοι σχετική προμήθεια ποσού γνησίων χαρτονομισμάτων.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά, επενέβησαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι όπως προέκυψε από την προανάκριση, μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, διακινώντας πλαστά χαρτονομίσματα.

Ακολούθησε έρευνα στο δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμεναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 17 χρωματισμένα πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα 50 ευρώ, μεγάλος αριθμός φιαλιδίων με χημικά υγρά που χρησιμοποιούσαν για την επεξεργασία και δημιουργία των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη χαρτονομισμάτων και απάτη, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε