Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Εμπρησμός έκανε στάχτη 30 στρέμματα δασικής έκτασης!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Τις πρώτες πρωινές ώρες τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, η μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε κατοικίες της συνοικίας του Αγίου Ιωάννη και των Λενταριανών στην πόλη των Χανίων και η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλεται σε εμπρησμό.

Η φωτιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης (30-05-2012). Λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα στον παρακείμενο λόφο που ήταν κατάφυτος απο άγρια δασική και χορτολιβαδική βλάστηση και είχε κατεύθυνση προς τα σπίτια, ενώ δεν προκάλεσε καταστροφές στο μοναδικό κατάφυτο απο πεύκα δασύλλιο.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων , πυροσβεστικά οχήματα από το κλιμάκιο των Βρυσσών, από το Ρέθυμνο, τρία οχήματα- υδροφόρες του Ναυστάθμου της Σούδας, της 115 Πτέρυγας Μάχης ενώ στην κατάσβεση συνεβαλαν και οχήματα του δήμου Χανίων καθώς και πυροσβεστικά οχήματα των υπόλοιπων δήμων, συνολικά 24 στον αριθμό.

Ευτυχώς, οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρήκαν πρόσβαση σε καίρια σημεία στην κορυφή του λόφου και δημιουργώντας μιαν ζώνη προστασίας στις κατοικίες κατάφεραν να σ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε