Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Επίταξη; Μολών λαβέ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Aποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως, παρά την απόφαση, για επίταξη των οχημάτων τους…

Στο λιμάνι της Σούδας ύψωσαν πανό με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, ενώ χωρίς προβλήματα, έγινε η αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών στα πλοία της γραμμής.

Στα Χανιά υπάρχουν 470 άδειες δημοσίας χρήσεως φορτηγών οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των οποίων περίμεναν τα ειδοποιητήρια της επίταξης. “Εμείς συνεχίζουμε την απεργία μας και λέμε πιο δυνατά και δυναμικά ότι δεν κάνουμε πίσω με τίποτα ακόμα και μετά την επίταξη” δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ στα Χανιά, Γιάννης Κουκουράκης.

Όπως είπε, απόφαση του τοπικού συλλόγου είναι να μην κινηθεί κανένα φορτηγό και αυτή την απόφαση ο σύλλογος θα την διαφυλάξει. Ωστόσο διευκρίνισε, ότι για λόγους δημοσίας υγείας δόθηκε άδεια σε οχήματα εκκένωσης βόθρων να εργασθούν αλλά αποφασίσθηκε, τα έσοδα να δοθούν στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ζήτησε τη συμπαράσταση των φορέων του νομού, ενώ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επέρριψε ευθύνες τόσο στην τωρινή όσο και στην προηγουμένη κυβέρνηση. Όσον αφορά τον εφοδιασμό με καύσιμα σε ισχύ είναι η χθεσινή συμφωνία που επιτρέπει τη διακίνηση καυσίμων με τα ΙΧ φορτηγά των εταιριών καυσίμων.

Σήμερα δόθηκαν στην αγορά 220 χιλιάδες λίτρα καυσίμων, ενώ ο εφοδιασμός συνεχίσθηκε και το μεσημέρι με αποτέλεσμα η εικόνα έξω από τα πρατήρια να είναι καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο και αυτή τη φορά παρατηρήθηκαν κρούσματα αισχροκέρδειας τα οποία και καταδίκασε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού. “Εάν οι τιμές έχουν αλλάξει από την περασμένη Παρασκευή σε οποιοδήποτε πρατήριο είναι καταδικαστέο και το λέω αυτό, γιατί οι τιμές χονδρικής δεν έχουν αλλάξει από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε