Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Έρχεται αύριο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Ανοίγει” αύριο Παρασκευή, για τα Χανιά, ο κύκλος των αφίξεων των πλοίων κρουαζιέρας, καθώς στις 6.30 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο “Navigator of the seas” με 3.209 επιβάτες και 1.217 μέλη πληρώματος!

Το πλοίο θα παραμείνει στη Σούδα έως τις 15:30 μετά το μεσημέρι και η δημοτική αρχή των Χανίων έχει προγραμματίσει τελετή υποδοχής με χορευτικό συγκρότημα.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευμένος από τον πρόεδρο του νομαρχιακού λιμενικού ταμείου Γιώργο Πρωιμάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε το χώρο του λιμανιού, όπου αναμένονται για τη φετινή περίοδο περίπου 70 κρουαζιερόπλοια.

Η αισθητική εικόνα του λιμανιού, την οποία θα αντικρύσουν οι επισκέπτες έχει βελτιωθεί σημαντικά, συγκριτικά με πέρυσι σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες επέκτασης του μικρού σταθμού υποδοχής επιβατών, που προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.

“Είμαστε σαφώς καλύτεροι από πέρυσι και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι όταν παραδοθεί ο προσωρινός χώρος υποδοχής των επιβατών” είπε.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες, μετά και τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των ημιβυθισμένων ή παροπλισμένων πλοιαρίων, τα οποία δημιουργούν μία αρνητική εικόνα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Στο πλευρό της Ελλάδας όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς

Οι Γερμανοί φοβούνται ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε