Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χανιά: Γέννησε στο νερό χωρίς να το ξέρει ούτε η μητέρα της [pics]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Η Ελευθερία Κανδυλάκη ποζάρει χαμογελαστή και περιγράφει τη γέννηση του παιδιού της. Συγκίνηση και χαρά για την 24χρονη μανούλα…

Μια διαφορετική μέθοδο τοκετού, επέλεξε η 24χρονη Ελευθερία Κανδυλάκη για τα δύο της παιδιά, ξεφεύγοντας από Κλινικές και Νοσοκομεία και επιλέγοντας να γεννήσει στο σπίτι, στον δικό της χώρο, μέσα στο νερό. Η Ελευθερία, πήρε συνειδητά την απόφαση όταν ήταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και έχοντας φοβία με τα Νοσοκομεία. Ο γιατρός της δεν στήριξε την επιλογή της και έτσι εκείνη και ο σύζυγος της, αναζήτησαν άλλο γιατρό. Ο επόμενος γιατρός, την ενημέρωσε για τα θετικά, τα αρνητικά και τους κινδύνους και έτσι οι μήνες μέχρι την γέννα κύλησαν ομαλά.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Ελευθερία, έψαξε, έμαθε, ρώτησε, γνώρισε ανθρώπους που πραγματοποιούσαν τοκετούς στο σπίτι (φυσικούς τοκετούς) και έτσι έλυσε κάθε απορία και κάθε φόβο της. «Το μυστικό για την επιτυχία του φυσικού τοκετού, ήταν ότι δεν γνώριζε κανείς, ούτε οι γονείς μου ότι θα γεννήσω στο σπίτι. Αν το ήξεραν θα με άγχωναν περισσότερο και στο τέλος θα κατέφευγα στην λύση του Νοσοκομείου», τόνισε η Ελευθερία.

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Οι άνθρωποι που βοήθησαν την Ελευθερία να γεννήσει στο σπίτι, στο νερό, ήταν η Ελευθερία Δημοπούλου μαιευτήρας και ιδιοκτήτρια του Σωματείου Φυσικού Τοκετού Ευτοκία, ο μαιευτήρας Μανόλης Αστρινάκης που έφερε και τον εξοπλισμό (πισίνα και όλα τα απαραίτητα), και η μαιευτήρας Ειρήνη Μαλεφάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελευθερία έκανε μαθήματα ανώδυνου τοκετού με την μαία Ειρήνη Μαλεφάκη, οπότε και είχαν αναπτύξει μια φιλική σχέση.

«Η πρώτη γέννα, ήταν δύσκολη, πιέστηκα πολύ και αγχώθηκα. Προσπαθούσα να είμαι ήρεμη, να έχω θετική σκέψη ωστόσο ήταν το άγχος της πρώτης φοράς που με κυρίευσε. Βέβαια, είχα εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που με βοήθησαν και αυτό ήταν σημαντικό. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη, γνωρίζοντας τι με περιμένει, ήμουν χαλαρή και απόλαυσα την διαδικασία», ανέφερε η Ελευθερία.

Αναφορικά, με την διαδικασία του τοκετού, η Ελευθερία μας ενημέρωσε, ότι σε ένα φυσικό τοκετό, δεν υπάρχει δυνατότητα επισκληριδίου αναισθησίας, ούτε ορού, καθώς στην γέννα δεν υπάρχει παρουσία γιατρού και ο γυναικολόγος ενημερώνεται τηλεφωνικά για την πορεία της διαδικασίας. Όταν χρειάζονται ράμματα τα κάνει η μαιευτήρας, ενώ μετά τον τοκετό στο σπίτι έρχεται και παιδίατρος, η οποία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Το κόστος για τον φυσικό τοκετό είναι γύρω στα 1.700 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα, ο εξοπλισμός και η πληρωμή των μαιευτήρων.

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Πηγή: zarpanews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε