Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ενετικό Λιμάνι – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το Flashnews
ΦΩΤΟ από το Flashnews

Στην καρδιά της πόλης, το Ενετικό Λιμάνι, τα Χανιά, υποδέχτηκαν σήμερα τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η φλόγα έφθασε στην Κρήτη με πρώτο σταθμό την Κίσαμο, όπου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου έγινε η τελετή της αφής.
Ακολούθησε στις 10:30 το πρωί η επίσημη υποδοχή της στην είσοδο της πόλης των Χανίων, όπου δέκα επιλεγμένοι πολίτες, εκπρόσωποι από την αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, την μετέφεραν στο ενετικό λιμάνι. Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα.

Η τελετή της αφής έγινε στο βωμό που είχε στηθεί έξω από το τέμενος Κιουτσούκ Χασάν, παρουσία του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, του προέδρου της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σπύρου Ζανιά, στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Τον βωμό άναψε ο λαμπαδηδρόμος Αντώνης Τσαπατάκης, πρωταθλητής κολύμβησης στην κατηγορία ΑμΕα. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των εθνικών ύμνων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

“Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδέοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας και τον σεβασμό στις οικουμενικές αξίες” είπε μεταξύ άλλων, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζανιά: “Σήμερα τα Χανιά βροντοφωνάζουν σε όλο τον κόσμο στέλνοντας το μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και εκεχειρία. Όλη η Ελλάδα βροντοφωνάζει ειρήνη στον κόσμο”.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και η Ολυμπιακή Φλόγα από το ενετικό λιμάνι συνέχισε την πορεία της στην υπόλοιπη Κρήτη, με επόμενο σταθμό της το Ρέθυμνο.

Διαβάστε ακόμα:
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο από αδέσποτη σφαίρα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε