Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χανιά: Η ναυαρχίδα του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού έδεσε στη Σούδα!

Χανιά: Η ναυαρχίδα του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού έδεσε στη Σούδα!
ΦΩΤΟ από flashnews.gr
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.05.2011 | 10:48
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2011 | 10:33

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων HMS Albion, κατάπλευσε στο λιμάνι της Σούδας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και ξεκούρασης του πληρώματος...

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το πλοίο θα μείνει περίπου πέντε ημέρες, ενώ απέπλευσε στις αρχές Απριλίου από το Πλύμουθ ως επικεφαλής πλοίο ναυτικής αρμάδας του Βασιλικού Πολεμικού ναυτικού στο πλαίσιο της επιχειρησιακής άσκησης Cougar την οποία εκτελεί το υπουργείο Άμυνας της Μ.Βρεττανίας στην Μεσόγειο.

Η άσκηση έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει 6 μήνες, ενώ σύμφωνα με το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στην Λιβύη, αλλά εάν χρειαστεί τα Βρετανικά πλοία θα συμμετέχουν σε επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων HMS Albion μπορεί να μεταφέρει 256 πεζοναύτες και έχει 325 άτομα πλήρωμα.  Ουσιαστικά αποτελεί μια πλωτή πλατφόρμα προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων, αλλά στο εσωτερικό του πλοίου μεταφέρονται τέσσερα αμφίβια σκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται για μεταφορά στρατευμάτων, ερπυστιοφόρων και άλλων οχημάτων στην ξηρά. Επίσης μεταφέρει τα τεθωρακισμένα Βρετανικά τανκ Challenger 2.




   Διαδώστε αυτό το άρθρο