Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Χανιά: Η βόλτα και το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στο παραδοσιακό παζάρι των Βουκολιών [pics]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Μετρώντας παράδοση 160 χρόνων το παζάρι των Βουκολιών αναβίωσε και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Σημείο αναφοράς για την περιοχή των Χανίων…

τόπος συνάντησης και συναλλαγών, αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους αλλά και επισκέπτες που έκαναν τις αγορές τους απολαμβάνοντας ταυτόχρονα παραδοσιακούς μεζέδες της Κρήτης και τσικουδιά στα καφενεία και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής. Το παζάρι των Βουκολιών που φέρνει τις ρίζες του από την ενετοκρατία οργανώθηκε από τον δήμο Πλατανιά. Στους πάγκους του παζαριού προσφέρονταν παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης από ντόπιους παραγωγούς, οικιακά είδη, είδη δώρων και λαϊκής τέχνης, παιχνίδια βιβλία και άλλα προϊόντα.

Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν το παζάρι ήταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ Θεοδωράκης μίλησε με παραγωγούς και πολίτες ευχόμενος χρόνια πολλά ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα είναι αυτός της παραγωγής και της ανάπτυξης. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί περισσεύουν οι ερασιτέχνες, αλλά θα τα βγάλουμε πέρα με τη δύναμη του κόσμου. Ο δρόμος της Ελλάδας είναι ο δρόμος της παραγωγής και της ανάπτυξης. Αν δεν προχωρήσουμε αυτό το δρόμο πάντα με δανεικά θα πορευόμαστε», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Το παζάρι που οργανώνουμε κάθε χρόνο δίνει τη δυνατότητα στους πολλούς επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους δίνοντας μια σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εικόνα που παρουσιάζει η πασχαλινή αγορά.

«Υπάρχει επάρκεια αγαθών σε καλές τιμές», επεσήμανε τονίζοντας παράλληλα ότι οι έλεγχοι των υπηρεσιών για τη διασφάλιση της ποιότητας των αγαθών και προϊόντων είναι συνεχείς.Εκτός από το παζάρι των Βουκολιών οργανώθηκαν και φέτος παζάρια στην Κίσσαμο και τον Αποκόρωνα. Στο παζάρι της Κισάμου συμμετείχαν κυρίως τοπικές επιχειρήσεις προσφέροντας στους επισκέπτες κρητικά παραδοσιακά προϊόντα διατροφής και αλλά είδη. Στον κεντρικό δρόμο προς Βαφέ – Νίπος στο χωριό Βρύσες ο δήμος Αποκορώνου οργάνωσε το δικό του παζάρι με προϊόντα κυρίως παραγωγών της περιοχής.

Πηγή: zarpanews.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε