Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χανιά: ''Ξέφραγα αμπέλια'' τα σχολεία - Κλέβουν από πετρέλαιο μέχρι υπολογιστές!

Χανιά: ''Ξέφραγα αμπέλια'' τα σχολεία - Κλέβουν από πετρέλαιο μέχρι υπολογιστές!
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2012 | 12:14
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2012 | 12:05

Στο τελευταίο περιστατικό, άγνωστοι έκλεψαν 300 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης...

«Ξέφραγο αμπέλι» αποτελούν τα σχολεία, τα οποία χωρίς φύλαξη βρίσκονται έρμαια στις διαθέσεις κλεφτών ή και συμμοριών. Τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι έκλεψαν περίπου 300 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης από δεξαμενή του Γενικού Λυκείου στο Δαράτσο της Νέας Κυδωνίας του δήμου Χανίων.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας (20-02-2012), όταν διεύθυνση και καθηγητές πήγαν να ανοίξουν το σχολείο μετά την λήξη της τριήμερης κατάληψης από τους μαθητές. Η πόρτα που οδηγεί στον καυστήρα ήταν παραβιασμένη και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι κλέφτες μετέφεραν το πετρέλαιο με κάνιστρα.

Να σημειωθεί πως το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας βρίσκεται μακριά από σπίτια, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε καθώς και το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας που βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής έπεσε θύμα βάνδαλων κλεφτών. Συγκεκριμένα, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ομάδα αγνώστων επέδραμε στο Γυμνάσιο προξενώντας ζημιές και κλέβοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ προσπάθησαν να βάλουν ακόμη και φωτιά.

Όπως τονίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, όσο τα σχολεία παραμένουν αφύλακτα, τόσο θα αυξάνονται και οι περιπτώσεις κλοπών. Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι υπεύθυνοι των σχολείων βάζουν λουκέτα και παίρνουν όσα μέτρα ασφαλείας είναι δυνατόν, αλλά – ως γνωστόν – τα λουκέτα και οι συναγερμοί δεν εμποδίζουν τους κλέφτες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο