Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το δημαρχείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αιτία της διαμαρτυρίας το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων…

Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την επαναλειτουργία των σφαγείων. Ο δήμαρχος έδωσε περιθώριο μέχρι και την Δευτέρα στους κτηνοτρόφους να απαντήσουν στην πρότασή του.

Σύμφωνα με την πρόταση, προτείνεται ο υποβιβασμός του σφαγείου από 5 σε 2 τόνων ώστε να χαρακτηρισθεί χαμηλής όχλησης και να λειτουργησει. Το σημερινό σφαγείο είναι μέσης όχλησης, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από οικιστική περιοχή και δεν μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας.

Αν υποβιβαστεί σε 2 τόνων δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας, αλλά μόνο η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών όρων. Με βάση την πρόταση του δήμου, προτείνεται ακόμα να συσταθεί ΑΕ στην οποία θα συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι, οι κρεοπώλες, ιδιώτες που θα μπορούν να κατέχουν ποσοστό μέχρι 86%, αλλά και ο δήμος που θα κατέχει ποσοστό μέχρι 24%.

Ο δήμος θα παραχωρήσει για 30-40 χρόνια την χρήση των σφαγείων στην ΑΕ ενώ θα γίνει προσπάθεια ο εκσυγχρονισμός τους να ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”. “Είναι μια πρόταση ρεαλιστική, πρόταση βιώσιμη η οποία μπορεί να βγάλει και τους κτηνοτρόφους και όλους μας από το αδιέξοδο,” δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκουλάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε