Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: Λεφτά… υπήρχαν – Δόθηκαν 7εκ.€ για κολυμβητήριο αλλά… τίποτα!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τέτοιες εικόνες πολύ δύσκολα θα δούμε στα Χανιά. Και… ας πληρώσαμε ένα σωρό χρήματα!

Στο ποσό των 800.000€ υπολογίζεται το κόστος των παρεμβάσεων που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στο Ακρωτήρι. Το κολυμβητήριο υπέστη ζημιές 500.000€ από την πρόσφατη κλοπή (διαβάστε το σχετικό άρθρο) και την καταστροφή όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού από αγνώστους, ενώ για τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις, ώστε να είναι ικανό να λειτουργήσει, χρειαζόταν επιπλέον 300.000€.

Το ποσό αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί από τη δημοτική αρχή για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, το οποίο έχει κατασκευασθεί από το 2004, κόστισε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέχρι και σήμερα είναι μια αθλητική εγκατάσταση “φάντασμα”.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων υπήρξε έντονος προβληματισμός, δεδομένου ότι ο δήμος είχε κινήσει τις διαδικασίες για να λειτουργήσει η εγκατάσταση. Μάλιστα είχε προγραμματισθεί η καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων, έτσι ώστε να παραλειφθεί και να λειτουργήσει.

Και ενώ για το κολυμβητήριο ουσιαστικά άναψε το κόκκινο φως για την λειτουργία του, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Μανόλης Σκουλάκης ενημέρωσε το σώμα, για τις επαφές που είχε στην Αθήνα, σε σχέση με την παραχώρηση του ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, λέγοντας, ότι πολύ σύντομα θα παραχωρηθεί στο δήμο και θα λειτουργεί.

Και το ποδηλατοδρόμιο πάντως, που είναι το μοναδικό στην Κρήτη, άρχισε να κατασκευάζεται στην αρχή της δεκαετίας του 2000, χωρίς να έχει λειτουργήσει μέχρι και σήμερα.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε