Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Μαθητές πόζαραν με τη σβάστικα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σάλος στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα…

Μαθητές, του γενικού λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά πόζαραν στο facebook κάτω από εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού “Κύδων” και της τοπικής εφημερίδας “Νέος Κήρυκας”.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου Δημήτρη Λουπασάκη αναφορικά με αρχικές υποψίες καθηγητών που έγιναν βεβαιότητα, όταν είδαν στο facebook μαθητές τους να ποζάρουν κάτω από τα εμβλήματα.

“Αρχίσαμε να καλούμε τους γονείς και να τους ενημερώνουμε. Οι γονείς δεν το γνώριζαν ενώ ορισμένοι έμειναν έκπληκτοι. Στην συνέχεια φέραμε αντιρατσιστικό υλικό και αρχίσαμε να το προβάλλουμε στα παιδιά. Συγχρόνως συγκαλέσαμε το σχολικό συμβούλιο, όπου και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση” τόνισε ο διευθυντής.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Ακρωτηρίου. “Το φαινόμενο είναι σίγουρα ανησυχητικό. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα, διότι πρόβλημα το θεωρώ, όλη η κοινωνία και οι οργανωμένοι φορείς και οι πολίτες και οι εκπαιδευτικοί, διότι είναι κάτι το οποίο δεν ταιριάζει με τον πολιτισμό μας” δήλωσε ο δήμαρχος Ακρωτηρίου Μιχάλης Κυνηγός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε