Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Μυστήριο με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο βυθό – Ήταν μαζί με οστά ζώου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων και σύμφωνα με την πρώτη μακροσκοπική εξέταση που έγινε απο τον Ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ανήκουν σε νεαρό άνθρωπο κάτω των 40 ετών.

Όπως είπε ο κύριος Παπαδομανωλάκης στο Flashnews.gr, απο τα τμήματα των οστών που βρέθηκαν είναι αδύνατον να προκύψει άλλο συμπέρασμα εαν δεν εξεταστούν απο ειδικούς ανθρωπολόγους και ενα δεν γίνουν ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις, κάτι που θα γίνει στην συνέχεια.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το ότι μεταξύ των ανθρώπινων οστών που μαζεύτηκαν απο τον βυθό της θάλασσας υπήρχαν και οστά ζώου, πιθανότατα προβάτου ή κατσίκας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι ένας λουόμενος ενημέρωσε το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων ότι βρέθηκαν τα οστα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αποστόλων.

Άμεσα στο σημείο πήγε προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύτης όπου εντόπισαν σε βάθος 2,5 μέτρων και μαζεύτηκαν τα οστά και ένα κρανίο, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Χανίων για εργαστηριακό έλεγχο.

Επίσης κοντά στο σημείο που βρέθηκαν, εντοπίσθηκε και ένας κάλυκας διαμετρήματος περίπου 40 εκατοστών, ο οποίος πρόκειται να παραδοθεί στην 5η Μεραρχία Κρήτης.

Προανάκριση κάνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2011 είχε εντοπιστεί ένας ολόκληρος ανθρώπινος σκελετός θαμμένος στην νησίδα Λαζαρέτα των Χανίων, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ανήκε σε νεαρό Βενετσιάνο που είχε πεθάνει και ταφεί στην νησίδα όταν χρησιμοποιείτο ως λοιμοκαθαρτήριο απο τους Ενετούς.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο:Νεκρός στα ενετικά τείχη – Ακαριαίος ο θάνατος του νεαρού!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε