Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χανιά: Περιπέτεια στο φαράγγι της Ίμπρου για Γαλλίδα τουρίστρια

Χανιά: Περιπέτεια στο φαράγγι της Ίμπρου για Γαλλίδα τουρίστρια

Άδοξα κατέληξε η εκδρομή μιας 55χρονης Γαλλίδας στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά, όταν εξαιτίας ενός στραβοπατήματος τραυματίστηκε στο πόδι και της ήταν αδύνατον να συνεχίσει.

Αρχικά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να μεταφερθεί η γυναίκα εκτός του φαραγγιού έτσι ώστε να παραληφθεί απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όμως τελικά, δεν χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών, καθώς , όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Σφακίων κ.Παύλος Πολλάκης, η 55χρονη με την βοήθεια των δύο φυλάκων του Δήμου Σφακίων που υπάρχουν μέσα στο φαράγγι, μεταφέρθηκε με γαιδουράκι στην έξοδο του φαραγγιού όπου και παρελήφθη απο το ασθενοφόρο του Δήμου Σφακίων και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Σφακίων έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ανθρώπων μέσα στο φαράγγι της Ίμπρου, οι οποίοι εκτός απο φύλακες προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στους επισκέπτες – περιπατητές, όταν αυτοί αδυνατούν να συνεχίσουν την πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι των Σφακίων.

Παράλληλα έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική κάλυψη των επισκεπτών και φυσικά και των κατοίκων, με το ασθενοφόρο του Δήμου το οποίο δωρήθηκε πριν απο αρκετά χρόνια απο τους απόδημους Σφακιανούς που έχουν καταγωγή απο την Ανώπολη, αλλά και με το πλωτό ασθενοφόρο το οποίο δωρήθηκε πριν απο λίγα χρόνια απο τους απόδημους Σφακιανούς της Αθήνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε