Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Χανιά: Πήγαν στη δίκη σίγουροι αλλά η απόφαση ήταν καταπέλτης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας μικρός χαμός έγινε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του εντοπισμού τριών θερμοκηπιακών χασισοφυτειών σε χωριό της Μεσαράς…

τον Ιούλιο του 2010. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τρεις ντόπιοι, ηλικίας 36, 51 και 74 ετών καθώς και ένας 20χρονος Αλβανός. Συγγενείς και φίλοι των δύο μεγαλύτερων ηλικιακά κατηγορουμένων περίμεναν ότι οι άνθρωποι τους θα αθωωθούν μετά και την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα έδρας.

Όταν όμως ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας, ένιωσαν να τους πλακώνει το ταβάνι αφού το Δικαστήριο καταδίκασε τον 74χρονο και τον 51χρονο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους μάλιστα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διάσταση απόψεων μεταξύ του εισαγγελέα έδρας και των δικαστών. Ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή των δύο, το Δικαστήριο όμως τους κρίνει ενόχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο εισαγγελέας προτείνει την ελάχιστη ποινή, που είναι τα δέκα χρόνια, το δικαστήριο τους επιβάλλει 18 χρόνια ποινή κάθειρξης. Ο εισαγγελέας προτείνει η ποινή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο -κάτι που δεν είθισται σε τέτοιες μεγάλες ποινές- το Δικαστήριο αποφασίζει η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και να οδηγηθούν απευθείας στην φυλακή. «Είμαστε αθώοι» φώναζαν και οι δύο ενώ τους επιβίβαζαν στην κλούβα για να τους οδηγήσουν στην φυλακή.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 74χρονος με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον γιο του να του φέρει τα φάρμακα του καθώς δεν πίστευε ότι θα καταδικαστεί και έτσι πήγε στο δικαστήριο παντελώς απροετοίμαστος.

Όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι, πρόκειται για οικογενειάρχη με παιδιά και εγγόνια, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στην ζωή του ούτε για κτηνοτροφική παράβαση. Ήταν ο μόνος άλλωστε που είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Μεγάλο όμως ήταν το σοκ και για τον 51χρονο,πατέρα τριών παιδιών, ο  οποίος επίσης δεν είχε ποτέ μπερδέματα με την Δικαιοσύνη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης έχει προκαλέσει αναβρασμό στην μικρή κοινωνία του χωριού τους καθώς οι οικογένειες τους δεν μπορούν να «χωνέψουν» με τίποτα ότι η ζωή των ανθρώπων τους καταστράφηκε από την μία στιγμή στην άλλη χωρίς μάλιστα να έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2010 όταν έξω από χωριό του Τυμπακίου, αστυνομικοί εντόπισαν σε διαφορετικά χωράφια τρία θερμοκήπια μέσα στα οποία βρέθηκαν περίπου 500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Και τα τρία θερμοκήπια είχε ενοικιάσει ο 36χρονος κατηγορούμενος, ενώ ο 20χρονος Αλβανός είχε αναλάβει την φύλαξη και περιποίηση τους.

Τα χωράφια ανήκαν στον 51χρονο και στον γαμπρό του 74χρονου αντίστοιχα, ο οποίος ζει στην Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες τα είχαν ενοικιάσει στον 36χρονο, ο οποίος θέλησε να τα εκμεταλλευτεί, χωρίς ωστόσο-όπως υποστηρίζουν-να γνωρίζουν για την παράνομη δραστηριότητα του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε