Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Πρωτοφανείς καταστροφές σε θερμοκήπια από ισχυρή χαλαζόπτωση!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουντούρας, Αντώνη Μπιτσάκη, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού…

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε αργά το βράδυ και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις θερμοκηπιακες εγκαταστάσεις της Κουντούρας. Σύμφωνα με τον κύριο Μπιτσάκι, η ζημιά στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις με γυαλί φθάνουν στο 90%, ενώ σημαντικότατες ζημιές υπέστησαν και οι εγκαταστάσεις με νάιλον.

Το φαινόμενο είχε διάρκεια 45 λεπτών και σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγωγών, μόνο στις υποδομές, οι ζημιές ανέρχονται στα 3-3,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπιτσάκης χαρακτήρισε πρωτοφανή τη χαλαζόπτωση, ενώ όπως είπε τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η αποτίμηση της ζημιάς στις καλλιέργειες, δεδομένου ότι μετά την καταστροφή των υποδομών, μένουν εκτεθειμένες.

Η έκταση που πλήγηκε υπολογίζεται σε 2.000 στρέμματα, ενώ το φαινόμενο ήταν τοπικό αφού το χαλάζι ” χτύπησε” μόνο την Κουντούρα. Από το πρωί την περιοχή επισκέπτεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Περιφερειακής Ενότητας που καταγράφει τις ζημιές, ενώ ήδη έγινε και η αγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε