Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Προβληματισμός για τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα- ”Έσβησε” ακόμα ένας νέος!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την μορφή μάστιγας παίρνουν στα Χανιά τα τροχαία δυστυχήματα. To πρωί, ένας νεαρός Χανιώτης πρόσθεσε το όνομα του στο μακρύ κατάλογο των άδικων θανάτων στην άσφαλτο…

ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την αρχή του χρόνου στους οχτώ, ενώ μόνο τον Ιούνιο αναφέρθηκαν 2 θάνατοι από τροχαία, 4 σοβαροί τραυματισμοί και 6 ελαφρότεροι.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα της αρχές, που βλέπουν ότι παρά τους ελέγχους και τις συνεχείς προτροπές και εκκλήσεις, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά στους δρόμους και δεν τηρούν βασικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Η αστυνομική διεύθυνση Χανίων στην προσπάθεια που καταβάλλει ζητά από τους οδηγούς αλλά και τους επιβαίνοντες στα οχήματα να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ενώ έχει παρατηρηθεί ότι τα περισσότερα ατυχήματα έχουν σχέση με το αλκοόλ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να μειωθούν τα ατυχήματα, με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί, σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Παντελής Μπουρτζανός, αναφέροντας πως «πέρυσι την ίδια περίοδο είχαμε περισσότερα θανατηφόρα με 15 νεκρούς ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος έχουμε 8 νεκρούς».

«Όταν οδηγούμε πρέπει να έχουμε υπόψη τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας, το κράνος οι δικυκλιστές, και να μην τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα» υπενθυμίζει ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Αντώνης Κουβαράκης, τονίζοντας πως «πιο πολύ μεγάλη σημασία έχει η αγωγή των πολιτών που ξεκινά μέσα από την οικογένεια».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε