Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Σε εξέλιξη από το μεσημέρι δύο πυρκαγιές!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κιλκίς…

Η μια φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι, στον οικισμό Ασκορδαλού Λάκκων, πάνω από το χωριό Φουρνές κοντά στο “Βοτανικό πάρκο Κρήτης” και σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, πήρε, λόγω των ανέμων, διαστάσεις έχοντας κάψει πολλά ελαιόδεντρα πορτοκαλιές και καλλιεργήσιμη έκταση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή εκτός από το έργο της κατάσβεσης δημιουργούν αντιπυρικά μέτωπα ώστε να μην κινδυνεύσει το “Βοτανικό πάρκο» αλλά και κατοικημένες περιοχές.

Μέχρι τις 19:30 το απόγευμα στην περιοχή επιχειρούσε κάνοντας ρίψεις νερού και το πυροσβεστικό ελικόπτερο το όποιο επέστρεψε στη βάση του καθώς έπεσε το σκοτάδι.

Μια ακόμα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στο Συρικάρι Κισσάμου έκαψε θαμνώδεις εκτάσεις και ελιές χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Και στις δυο περιοχές οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες με το μεγάλο βάρος να έχει πέσει στη φωτιά στο Φουρνέ.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κιλκίς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα, στο χωριό Αναβρυτός τού νομού Κιλκίς. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και αραιή βλάστηση, ενώ επί τόπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε