Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Στο ψυχιατρείο ο 85χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον γιο του

ΦΩΤΟ από flashnews
ΦΩΤΟ από flashnews

Ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν τον εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα του 85χρονου από την Παλαιόχωρα που το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρoνο γιo του.

Ο 85χρoνος οδηγήθηκε το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Χανίων προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με το συνήγορό του, ο ηλικιωμένος άνδρας δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί διέταξαν την αναστολή της ποινικής διαδικασίας εναντίον του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ο 85χρονος δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή καθώς βρισκόταν σε ένα διαρκώς παραλήρημα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη μεταφορά του στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, ρωτούσε συνεχώς τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, για ποιο λόγο τον πήγαν εκεί και τι ήθελαν από εκείνον.

Μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα αποφασίστηκε ο 85χρονος να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία ενώ διετάχθη και αναστολή της ποινικής διαδικασίας.

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο 58χρονος αποφάσισε να επισκεφτεί τον πατέρα του που δεν είχε ακούσει νέα του για δύο μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος χτύπησε την πόρτα, ο πατέρας δεν τον άκουσε – ο οποίος είχε προβλήματα ακοής – και έτσι προσπάθησε να μπει από το παράθυρο.

Ο 85χρονος πιστεύοντας ότι είναι κλέφτης άνοιξε πυρ εναντίον του γιού του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όταν ο πατέρας διαπίστωσε πως ήταν ο γιος του “ταμπουρώθηκε” μέσα στο σπίτι ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, ανάμεσά τους ειδικό κλιμάκιο διαπραγματευτών από το Ηράκλειο, ο αστυνομικός διευθυντής των Χανίων αλλά και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής. Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε όταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο 85χρονος σε κατάσταση σοκ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αρνούμενος και πάλι την είσοδο των αρχών στο σπίτι.

Τελικά, στις 2.30 τα ξημερώματα το τμήμα Ειδικών Αποστολών κατάφερε κι έκανε “έφοδο” στο σπίτι ακινητοποιώντας τον πατέρα ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CretaPost, FlashNews

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε