Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Στους πρόσφυγες στην Παλιά Ηλεκτρική ο Πολάκης [pics]

Χανιά: Στους πρόσφυγες στην Παλιά Ηλεκτρική ο Πολάκης [pics]

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε το Σάββατο την παλιά Ηλεκτρική στα Χανιά, για να διαπιστώσει τις συνθήκες φιλοξενίας και να συνομιλήσει με τους μετανάστες που οδηγήθηκαν εκεί μετά την αποβίβαση τους από δουλεμπορικό πλοιάριο στο Ακρωτήρι.

Ο Παύλος Πολάκης που συνοδευόταν από την Υποδιοικήτρια της 7ης Υ.Π.Ε. κα. Γιακουμάκη, τον Διοικητή και Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ.κ. Βουλγαρίδη και Ζουρίδη συνομίλησε με τους πρόσφυγες και ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα προβλήματα τους.

Οι πρόσφυγες παραπονέθηκαν πως δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους γιατί τους έχουν κατασχεθεί από τις αστυνομικές αρχές τα κινητά τηλέφωνα τους. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης που βρισκόταν στο χώρο ενημέρωσε τον κ. Πολάκη ότι πράγματι έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους, καθώς αποτελούν ανακριτικό υλικό, ωστόσο δόθηκε εντολή να τοποθετηθεί άμεσα τηλεφωνική συσκευή στο χώρο φύλαξης και να δοθούν κάρτες στους πρόσφυγες για να μπορούν να επικοινωνούν με τους οικείους τους.

Ο Παύλος Πολάκης ενδιαφέρθηκε για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών και διαπίστωσε πως τους έχει παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Τέλος συνομίλησε με τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού που παρευρισκόταν εκεί και τους συνεχάρη για την συνδρομής και την εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά τους.

Ο Παύλος Πολάκης αφού παρέμεινε με τους πρόσφυγες για μια περίπου ώρα, αποχώρησε ικανοποιημένος με την συνολική αντιμετώπιση και την εγρήγορση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πηγή: zarpanews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε